İçeriğe git

DAÜ İletişim Fakültesi'nin Gurur Günü

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi’nin başarılı öğrencileri, şeref ve yüksek şeref sertifikalarını törenle aldı. DAÜ İletişim Fakültesi Mor Salon’da gerçekleştirilen törende, 2013-2014 Akademik Yılı’nın Güz Dönemi’nde başarı gösteren 79 öğrenci yüksek şeref, 90 öğrenciyse şeref sertifikası ile ödüllendirildi. Törene DAÜ Öğrenci Hizmetleri, Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam, İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler de katıldı.

Törenin açılışında bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam, derslerinde üstün başarı gösteren öğrencileri kutladı ve başarılarının devamını diledi.

Kıbrıs’ın en iyi İletişim Fakültesi

DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, törende yaptığı konuşmada, fakültede 30 farklı ülkeden öğrencinin eğitim gördüğünü ifade ederek, bu çeşitliliğin fakültenin zenginliği olduğunu kaydetti. DAÜ İletişim Fakültesi’nin Kıbrıs’ın en iyi iletişim fakültesi olma özelliğini koruduğunu belirten Prof. Dr. İrvan, fakültenin mezunlarının Kıbrıs Türk medyasının birçok kademesinde görev yaptıklarını söyledi. İletişim ve Medya Çalışmaları Yüksek Lisans Programı’nın EDUNIVERSAL adlı derecelendirme kuruluşunun değerlendirmesine göre, dünyadaki en iyi 200 iletişim yüksek lisans programı arasında yer aldığını kaydeden Prof. Dr. İrvan, “Aynı şekilde, ICOGRADA isimli Uluslararası Grafik Tasarım Konseyi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümümüzü dünyadaki ilk yüz tasarım okulu arasında gösterdi. Bu listelere girmek kolay değil. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Öncelikli hedef uluslararası akreditasyon

Fakültenin gelecek planlarından da söz eden Prof. Dr. İrvan, fakülte olarak önceliklerinin uluslararası akreditasyon almak olduğunu ifade ederek, bu çerçevede İletişim Fakültelerindeki programları akredite eden American Communication Association isimli derneğe başvuru yaptıklarını, gelecek dönem dernekten gelecek uzmanların fakülteyi ziyaret ederek programlar hakkında değerlendirmeler yapacaklarını kaydetti. Sürecin sonunda akreditasyon alacaklarını umduğunu ifade eden Prof. Dr. İrvan, “Bu akreditasyon fakültemize hem ulusal hem de uluslararası düzeyde daha fazla prestij getirecektir” dedi.

“Umudum, Kıbrıs müzakerelerinin anlaşmayla sonlanması”

Uluslararası akademik işbirliği olanaklarını arttırmanın da öncelikleri arasında yer aldığını kaydeden Prof. Dr. İrvan, ambargolar nedeniyle engellemelerle karşılaştıklarını ifade ederek, “Umudum, Kıbrıs müzakerelerinin kısa sürede bir anlaşmayla sonlanmasıdır. Bu anlaşma sadece Kıbrıs’a barış getirmeyecek, aynı zamanda üniversitemize ve fakültemize yeni fırsatlar da sunacak. Belki de bir anlaşmadan en kazançlı çıkacak kurumlarımız üniversiteler olacak. Elbette, verdiği eğitimin kalitesi nedeniyle DAÜ’nün daha avantajlı olacağını söylememe gerek yok” diye konuştu.

Radyo Televizyon ve Sinema bölümü tarafından Mayıs ayı sonunda gerçekleştirilecek olan İkinci Uluslararası Fone Film Festivali’ne de değinen Prof. Dr. İrvan, festivalin sponsorluğunu üstlenen Türkiye Halk Bankası’na teşekkür etti.

Bölüm birincileri konuştu

DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan’ın ardından lisans programlarının bölüm birincileri kısa birer konuşma yaptı. Türkçe Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğrencileri adına konuşan Aybeniz Küzeci, “Başarı hiçbir zaman tesadüf değildir. Ben hayatımda her zaman mükemmeli hedefledim ve bu yolda ilerlemeye çalıştım. Kâh başardım, kâh başaramadım ama hiçbir zaman vazgeçmedim” derken arkadaşlarına “deneyin” tavsiyesinde bulundu. Türkçe Gazetecilik bölümü adına konuşan Narin Demirci ise, “Başarıyı başarı yapan buzdağının görünen kısmı değil, görünmeyen tarafıdır; manevi tarafıdır. Ben DAÜ ailesinin bireyi olmaktan mutluyum, memnunum. İnşallah o da benden memnundur” dedi.

“Bize özgürce hayal kurmayı öğrettiler”

Türkçe Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü birincisi Cefer Mensimi, DAÜ’de aldığı eğitimin kalitesinden bahsederek, “Bize özgürce hayaller kurmayı öğreten hocalarım, iyi ki varsınız! Hayaller söz konusu olmuşken, çok mutluyum ki, şu an, hayallerimin ötesinde öğrencilik hayatını yaşıyorum” diye konuştu. İngilizce Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri adına konuşan Tosin Ladidi Ogbonyomi, “Birkaç yıl önce akademik başarı konusunda bir konuşma yapacağımı söyleseler inanmazdım. Tanrı’nın yardımı, çok çalışma ve kararlılıkla bu mümkün oldu. Başarı imkânsız değildir” dedi.

Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı bölümü adına konuşan Racheal Mojisola Odusami, konuşmasında şunları söyledi: “Evden uzakta kolay olmadı. Ama başardım çünkü burada beni seven ve destekleyen insanlar var. Bugün beni ben yapan herkese teşekkür ederim. Gökyüzü sadece bir başlangıç noktasıdır. Gözümüzü daha da yükseğe dikelim.” İngilizce Radyo Televizyon ve Sinema bölümü adına konuşan Samira Oziohu Sanni de hocalarına teşekkür ederek, “Sizlerin desteği olmadan buraya gelemezdim. Fakülte, çabalarınıza destek veriyor. Ama unutmayalım, çok verilen yerde beklentiler de yüksek olur” dedi.