İçeriğe git

DAÜ ile Necmettin Erbakan Üniversitesi İş Birliği Yapacak

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Türkiye Cumhuriyeti’nin Konya ilinde bulunan Necmettin Erbakan Üniversitesi arasında çeşitli akademik iş birlikleri yapmak üzere protokol imzalandı.

Söz konusu protokolün imza töreni, 22 Aralık 2023 Cuma günü, saat 10:00’da, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç’ın makamında gerçekleşti. Törende; DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu’nun yanı sıra, DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman M. Karatepe ile Mali İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu ve iki üniversitenin temsilcileri yer aldı.

“Akademik Dünyaya Çok Önemli Katkılar Sağlayacak”

Törende konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, Anavatan’ın çok güzide, saygıdeğer ve seçkin bir üniversitesi ile iki kurum arasında ilk kez yapılacak olan iş birliğinin temellerini atmaktan dolayı büyük bir onur duyduklarını belirtti. Bu iş birliğinin akademik dünyaya çok önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Prof. Dr. Kılıç, DAÜ’nün ortaya koyduğu strateji ve vizyon noktasında bu iş birliğine büyük önem verdiklerini kaydetti. Prof. Dr. Kılıç, protokolün hayırlı olması ve başarılara vesile olması dileklerinde bulundu.

“İki Kurumun Birikimlerini Masaya Yatırarak Yol Alacağız”

Törende konuşan Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, üniversite olarak imkan ve kabiliyetleri çerçevesinde Kıbrıs’ın en köklü ve güzide üniversitelerinden biri olan DAÜ ile protokol imzalayacak olmaktan dolayı memnuniyetlerini aktardı. İki üniversitenin de farklı imkanlara ve yeteneklere sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Zorlu, her iki kurumun da birikimlerini masaya yatırarak yol alacaklarını vurguladı. Prof. Dr. Zorlu, protokolün hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, protokole imza koydu. Tören sonrasında Prof. Dr. Kılıç tarafından Prof. Dr. Zorlu’ya Kıbrıs’a özgü Lefkara işi pano takdiminde bulunuldu.