İçeriğe git

DAÜ ile Gazimağusa Belediyesi Arasında Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı için İş Birliği Protokolü İmzalandı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Gazimağusa Belediyesi arasında, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nın çalışma ve kullanım koşullarını güncellemek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. Söz konusu protokolün imza töreni, 7 Eylül 2023 Perşembe günü, saat 09:00’da, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Toplantı Odası’nda gerçekleştirildi. Törene; DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Erdal Özcenk, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay ile DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu katıldı.

DAÜ ile Gazimağusa Belediyesi Arasında Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı için İş Birliği Protokolü İmzalandı 

“İş Birliğimiz Her Zaman Devam Edecek”

İmza töreninde konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, DAÜ’nün Gazimağusa Belediyesi ile çevre temizliğinden kaynak paylaşımına her alanda iş birliği yaptığını belirterek, belediyenin de DAÜ’nün ve öğrencilerinin ihtiyaçları konusunda her zaman kendilerine destek verdiğini kaydetti. Prof. Dr. Hocanın, protokol ile Türkiye Cumhuriyeti’nin katkılarıyla yapılan Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nın kullanımı, ücretlendirmeleri ve belediye ile DAÜ’nün yürüteceği topluma hizmet çalışmalarının sonuçlandırılacağını aktararak DAÜ ile Gazimağusa Belediyesi arasındaki iş birliğinin her zaman devam edeceğine vurgu yaptı.

“Protokol Hayırlı Olsun”

DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Erdal Özcenk, söz konusu protokolün, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nın çalışma ve kullanım koşullarını günümüze uygun şekilde güncellemek üzere imzalanacağını belirtti. Kongre sarayının tasarruf hakkının DAÜ ve Gazimağusa Belediyesi’nde olduğunu kaydeden Dr. Özcenk, tesisin 18 Şubat 2013’te açıldığını, pek çok kongreye ve sanatsal faaliyetlere ev sahipliği yapmakta olduğunu ifade etti. Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nın Gazimağusa’nın gururu olduğunu vurgulayan Dr. Özcenk, protokolde emeği geçen herkese teşekkür etti ve protokolün hayırlı olmasını diledi.

DAÜ ile Gazimağusa Belediyesi Arasında Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı için İş Birliği Protokolü İmzalandı 

“DAÜ ile İş Birliği Yapmaktan Kıvanç Duyuyoruz”

Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Erdal Özcenk ile DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın’a yaptıkları çalışmalardan ve yükseköğrenim alanına vermiş oldukları katkılardan dolayı hem Gazimağusa Belediyesi, hem de Gazimağusa Halkı adına teşekkür etti. DAÜ’nün ülkenin en köklü ve kalite yönünden lider üniversitesi olduğunu kaydeden Dr. Uluçay, Gazimağusa’nın ülkenin en büyük ikinci kenti olduğunu ve Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nın da ülkenin en büyük kongre merkezi olduğunu aktardı. Kongre merkezinin çalıştırılmasında DAÜ ile iş birliği yapmaktan kıvanç duyduklarını vurgulayan Dr. Uluçay, bu tesisin ülkeye ve Gazimağusa kentine kazandırılmasında Türkiye Cumhuriyeti’nin de çok büyük katkıları olduğunu belirterek teşekkürlerini iletti. Protokolde emeği geçen herkese teşekkür eden Dr. Uluçay, iş birliği ile bu güzel tesisi daha da aktif hale getireceklerinin altını çizdi. Konuşmaların ardından protokol DAÜ VYK Başkanı Dr. Erdal Özcenk ve Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.