İçeriğe git

DAÜ İç Mimarlık Öğrencilerinin Gururlandıran Başarısı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü 3. sınıf öğrencileri Sercan Korkmaz ve Ali Dikbaş, Kadından Yaşama Destek Derneği (KAYAD), Kıbrıs Türk Barolar Birliği ile Evrensel Özel Eğitim ve Psikolojik Hizmetler Derneği tarafından yürütülen “Şiddete Karşı Diren Projesi” kapsamında Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) işbirliğinde oluşturulan “Şiddete Karşı Diren Çemberi”ne anıt dikilmesi için düzenlenen yarışmada birinci gelme başarısını gösterdiler.

Söz konusu yarışma sonucunda birinci gelen Korkmaz ve Dikbaş’ın projesi Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından projeye tahsis edilen Kemal Şemiler Caddesi Çemberi’nde “Şiddete Karşı Direniş”in simgesi olarak sergilenecek.

DAÜ İç Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı, öğrencilerin elde ettiği başarıdan son derece mutlu ve gururlu olduklarını dile getirerek, DAÜ İç Mimarlık Bölümü olarak tasarımın her alanında yaratıcı fikirler üretebilen, tasarımcı gençler yetiştirdiklerini belirtti. Prof. Dr. Dağlı, bölümde çok geniş vizyona sahip, yaratıcı yönü güçlü, eleştirel düşünebilen, çağdaş tasarımcılar yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek, her alanda tam donanımlı iç mimarlar yetiştirdiklerini vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti (TC) ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) eğitim veren İç Mimarlık Bölümleri arasında DAÜ İç Mimarlık Bölümü’nün uluslararası akreditasyona sahip tek bölüm olduğunun altını çizen Prof. Dr. Dağlı, öğrencileri gönülden tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Selcan Korkmaz - KKTC

Yarışmaya öğretim üyelerimizin desteği üzerine katılma kararı aldık. Amacımız kendimizi geliştirebileceğimiz bir platformda denemekti. Yarışmaya katıldığımız ve birinci geldiğimiz için çok memnunum. Bizim için çok büyük bir deneyim olduğunu düşünüyorum. Yaptığımız projede her bir demir farklı bir bireyi temsil ediyor ve her biri ayrı ayrı daha hassas iken bir araya geldiklerinde daha güçlü oluyorlar. DAÜ İç Mimarlık Bölümü’nde aldığım eğitimden çok memnunum. Alanında uzman eğitim kadrosu ile her alanda başarılı olmaya devam edeceğimize inanıyorum.

Ali Dikbaş - KKTC

Yarışmada elde etmiş olduğumuz başarıdan dolayı çok memnunum. Yarışmaya öğretim üyelerimizin teşvik ve desteği ile başvurduk. Yarışmaya kaybedeceğimiz herhangi bişey olmadığını düşündüğümüz için katıldık ve amacımız kendimizi deneyerek deneyim kazanmaktı. DAÜ’de eğitim aldığım için çok memnunum, her alanda başarılı bir kadro ile birlikte çalışıyoruz. İleride Dubai’ye gitmeyi de düşündüğümüz için katıldığımız her yarışma ve elde ettiğimiz her başarının bize katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Herkese DAÜ’de eğitim almayı tavsiye edebilirim.