DAÜ Hemşirelik Bölümü Profesyonellere Yönelik Eğitimlerini Sürdürüyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Bölümü tarafından Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Birliği ortaklığında 20 hemşireye “Pediatrik Temel Yaşam Desteği / Pediatrik İleri Yaşam Desteği ve Hava Yolu Obstrüksiyonları” başlıklı eğitim verildi. DAÜ İlk ve Acil Yardım Laboratuvarı’nda gerçekleşen eğitim, DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülten Sucu Dağ’ın koordinatörlüğünde, Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Gülcan Dürüst Sakallı ile Öğretim Görevlisi Serpil Çağlıyan Payas tarafından yürütüldü. Eğitim teorik ve uygulamalı olarak iki aşamada verildi.

Teorik Bilgiler Maketler Üzerinde Uygulandı

Eğitimde Doç. Dr. Gülten Sucu Dağ tarafından, Amerikan Kalp Derneği (AHA, 2020) ve Avrupa Resüsitasyon Konseyi (ERC, 2021) Kılavuzları rehberliğinde teorik bir sunum gerçekleştirildi. Doç. Dr. Sucu Dağ, sunumunda çocuk ve bebek temel yaşam desteği ve hava yolu tıkanıklıkları konularına yer verdi. Sonrasında DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Bölümü eğitmenleri tarafından katılımcılara anlatılan konuların maketler üzerinde birebir uygulaması yaptırıldı. Katılımcıların aktif olarak rol aldığı eğitim, soru ve cevap kısmının ardından Doç. Dr. Sucu Dağ’ın kapanış konuşması ile sona erdi.