İçeriğe git

DAÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü İki Önemli Kıbrıslı Sanatçıyı Ağırladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Programı “Mueg 411 Topluma Hizmet” dersi kapsamında Kıbrıslı iki önemi sanatçıyı ağırladı. Söz konusu etkinlikler Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Başak Gorgoretti yönetiminde Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı öğrencilerinden Lara Doğdu, Almira Zaimoğlu, Berk Akımcı ve Yılcan Aykan tarafından gerçekleştirildi.

Düzenlenen projeler kapsamında ilk olarak Koro Odası’nda piyanist Rüya Taner öğrenciler ile bir araya gelerek atölye çalışması gerçekleştirdi. Söz konusu etkinlikte Müzik Öğretmenliği Programı öğrencileri Kıbrıs'ın önemli piyanisti ile atölye çalışması yapma fırsatı yakaladı.

Öte yandan “Mueg 411 Topluma Hizmet” dersi kapsamında gerçekleştirilen bir diğer etkinlik ise Gitarist ve besteci Okan Ersan’ın katılımı ile Koro Odası’nda yer aldı. Gerçekleştirilen söyleşide Ersan, öğrenciler ile bir araya gelerek deneyim ve tecrübelerini paylaştı. Söz konusu etkinliklere DAÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Serdar Çetin Aydar, fakülte öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.