İçeriğe git

DAÜ Eczacılık Fakültesi KOSGEB Projesi’ne Dahil Oldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eczacılık Fakültesi Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Projesi’ne (KOSGEM) dahil oldu. Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyelerinin de proje ekibi içerisinde bulunduğu “Bitkisel Protein Üretimi” isimli AR-GE ve İnovasyon Projesi, KOSGEB Mersin Müdürlüğü tarafından desteklenmeye uygun bulundu. DAÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar ve Eczacılık Fakültesi Öğretim Görevlisi Ecz. Aytekin Sarpkaya söz konusu projede yer alıyor. 

Prof. Dr. Koşar konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Söz konusu proje ile sabit yağ endüstrisinin bir atık ürünü olan yağı alınmış kabak çekirdeği posasından besin değeri yüksek ve globulin türevi proteinlerce zengin bitkisel protein üretimi amaçlanmaktadır. Bu protein izolatı başta ilaç, kozmetik ve gıda endüstrileri olmak üzere pek çok alanda kullanılmaktadır. Kabak çekirdeğinden ilk kez üretilecek bu protein izolatı özellikle çocukların beslenmesinde içerdiği ve standartlara uygun aminoasit kompozisyonu nedeniyle son derece önemlidir. Proje kişisel girişimci, eczacı ve üniversite birlikteliğine güzel bir örnek teşkil etmektedir.”