İçeriğe git

DAÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Brezilya’da DAÜ’yü Temsil Etti

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sepideh Hassanpour Khodaei, Brezilya’nın Sao Paulo Federal Üniversitesi, Genetik Bölümü tarafından düzenlenen konferansa davetli olarak katılarak uluslararası hücre mühendisliği araştırma projelerinde yer aldı.

Yrd. Doç. Dr. Khodaei, Brezilya’da DAÜ ve Sao Paulo Federal Üniversitesi bünyesinde yürütülecek olan “Applying the Mummy Substance in Immortalized Cells to Evaluate Genetic Alterations” ve “Applying the Mummy Substance in Corneal Cells to Evaluate Cell Viability and Proliferation” başlıklı iki önemli projeye dahil olarak üniversitelerarası iş birliğinin gelişmesine katkı sağlıyor. Yrd. Doç. Dr. Khodaei, yaptığı açıklamada her iki projede genetik değişiklikleri ve hücre canlılığı ile çoğalmasını değerlendirmeyi amaçladığını aktardı.

Ayrıca, Yrd. Doç. Dr. Khodaei, Brezilya’da "The Genetic Basis of Organ Development" başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Söz konusu projenin aşamalarında başarılı sonuçlara ulaştığını belirten Yrd. Doç. Dr. Khodaei, Oftalmoloji grubu ile iş birliği içerisinde çalışmaları yürüttüğünü dile getirdi. Bu başarıların ardından projeyi daha da genişletmeyi hedeflediğini aktaran Yrd. Doç. Dr. Khodaei, in-vivo çalışma yapmak istediğini belirtti. Ayrıca, oftalmoloji alanındaki uzmanlarla bir görüşme gerçekleştirdiğini aktaran Yrd. Doç. Dr. Khodaei, çalışmaları yönetme isteği doğrultusunda iş birliği yapılmak üzere teklif aldığını aktardı.

Söz konusu çalışmalar uluslararası hücreler ve genetik araştırma alanında önemli bir ilerlemeyi temsil ediyor. Yrd. Doç. Dr. Khodaei’nin çalışmaları gelecekte daha fazla başarıya ve bilimsel keşiflere yol açabileceği düşünülüyor.