İçeriğe git

DAÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğrencisinden 8. Ulusal BÖTE Kurultayı’nda Gurur Verici Başarı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE) Bölümü öğrencileri, 2 – 4 Mayıs 2014 tarihleri arasında İzmir’de Ege Üniversitesi’nde gerçekleştirilen 8. Ulusal BÖTE Öğrenci Kurultayı’nda, DAÜ’yü başarılı bir şekilde temsil ettiler. Her yıl farklı bir üniversitenin Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü tarafından organize edilen BÖTE Kurultayı alanının en önemli etkinliklerinden birisi olarak değerlendirilmektedir. Kurultay kapsamında tüm Türkiye ve KKTC’de bulunan BÖTE bölümlerinde öğrenim görmekte olan öğrenciler geliştirdikleri projelerle birbirleri ile yarışıyorlar. 

30 üniversiteden yaklaşık 1200 öğrencinin katıldığı söz konusu BÖTE Kurultayı’na DAÜ’yü temsilen katılan BÖTE bölümü son sınıf öğrencisi Adil Çelik, Eğitsel Web Tasarımı konusunda geliştirmiş olduğu proje ile yarışmada yer alarak ilgili konuda toplam 44 proje arasından yarışmayı 1. olarak tamamlama başarısına erişmiştir. Çelik tarafından geliştirilen söz konusu web tasarım projesine (www.educlife.com) adresinden de ulaşılabilir.

Hazırlanan projede sosyal ağ ve kendine özgü bir öğretim yönetim sistemini birleştirmeyi amaçlayan Çelik, öğrencilerin sosyal aktivitelerini ve eğitim hayatlarını birlikte sürdürebilecekleri bir sanal ortam oluşturmuştur. Proje, pilot üniversite olarak ilk defa Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde hayata geçmiştir. İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanan EducLife’ın, TC ve KKTC’deki üniversitelerin yanı sıra, yakın gelecekte diğer ülkelerde bulunan üniversiteleri de kapsaması planlanmaktadır.

DAÜ BÖTE Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ersun İşçioğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; BÖTE Kurultayı ve benzeri yarışma ortamlarının öğrencilerin kendilerine olan güvenlerini artırdığını, motivasyonlarını ve gelecekteki meslek yaşamlarına olan bakışlarını olumlu yönde etkilediğini düşündüğünü ifade ederek, kazanılan başarıdan dolayı gerek DAÜ’nün gerekse bölümün ve öğrencilerin mutluluk ve gurur duyduğunu da sözlerine ekledi. Bu tür yarışmaların diğer üniversiteler ile aradaki farklılıkları görmek adına son derece önemli olduğunu belirten Doç.Dr. İşçioğlu, öğrencilerin bu tür başarılarının devamını temenni ettiğini de sözlerine ekledi.