DAÜ Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nde İlk Doktora Yeterlilik Sınavı Gerçekleşti

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde ilk doktora yeterlilik sınavı gerçekleştirildi. 2014-2015 Akademik Yılı’nda Beslenme ve Diyetetik Bölümü’ne ilk doktora öğrencilerini kabul etmeye başlayan DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi geçtiğimiz günlerde ilk kez doktora yeterlilik sınavını gerçekleştirerek alanında uzman akademisyen yetiştirmeye başladı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç yaptığı açıklamada DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin kurulduğu ilk günden itibaren hızla büyümeye devam ettiğini dile getirerek gerçekleştirilen doktora yeterlilik sınavı ile nitelikli akademisyenler yetiştirme yolunda ilk adımın atıldığını vurguladı. Gerçekleştirilen doktora yeterlilik sınavı jurisinde DAÜ Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Tanju Besler, Prof. Dr. Perihan Arslan, Prof. Dr. Seyit Mercanlıgil, Yrd. Doç. Dr. Seray Kabaran ve Yrd. Doç. Dr. Ceren Gezer’in yer aldığını belirten Prof. Dr. Malkoç, başarılı bir sınav gerçekleştiren Uzm. Dyt. Nezire İnce, Uzm. Dyt. Fatma Hülyam Eren ve Uzm. Dyt. Sultan Nazif’in, Prof. Dr. Tanju Besler danışmanlığında doktora tez çalışmalarına başlayacağının da altını çizdi.