İçeriğe git

DAÜ Bazı Yüksek Lisans Programlarını Lefkoşa'da da Yürütmeye Başlıyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), 2013 - 2014 Akademik Yılı Bahar Dönemi'nden İtibaren, DAÜ Eğitim Fakültesi'ne Bağlı Beş Yüksek Lisans Programı'nı Lefkoşa'da Da Yürütmeye Başlıyor..

Üniversiteden yapılan açıklamada, hem çalışıp hem de yüksek lisans eğitimi almak isteyenler için bir imkân yaratmak amacı ile DAÜ Gazimağusa kampüsündeki programlara ilaveten bazı programların Lefkoşa'da da açılmasının kararlaştırıldığı ifade edildi. Lefkoşa'da eğitim verecek olan programlar; İngiliz Dili Eğitimi Yüksek Lisans Programı, Okul Öncesi Eğitimi Yüksek Lisans Programı, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Yüksek Lisans Programı, Eğitim Programları ve Öğretim Yüksek Lisans Programı ve ICT in Education (İngilizce) Yüksek Lisans Programı olarak belirlendi. Okul Öncesi Eğitimi Yüksek Lisans Programı, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Yüksek Lisans Programı, Eğitim Programları ve Öğretim Yüksek Lisans Programının eğitim dili Tükçe olacak.

Gerek kamu gerekse özel sektörde çalışan ve kendisini geliştirmek isteyenlere  yönelik olacak programlar mesai saatleri dışında yürütülecek.

Öte yandan DAÜ Rektörlüğünün KKTC kamu çalışanlarına ödemeleri gereken eğitim ücretleri üzerinden %20 indirim yapılması kararının 2013 - 2014 Akademik Yılı için de geçerli olduğu belirtildi.