İçeriğe git

DAÜ Avrupa Üniversiteler Birliği Finansal Formu'nda Temsil Edildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Potekiz’in Porto şehrinde düzenlenen “European University Association (EUA) 3. Funding Forum” (Avrupa Üniversiteler Birliği 3. Finansal Forum) Toplantısı’nda temsil edildi. Porto Üniversitesi ev sahipliğinde, 5 – 7 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen toplantıya, DAÜ’yü temsilen Rektör Prof. Dr. Necdet Osam ile Uluslararası İşler ve Tanıtım’dan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Tanova katıldı.

35 farklı ülkeden 185 üniversite temsilcisinin yer aldığı toplantıda, Avrupa kıtası içinde yer alan yüksek eğitim kurumlarının ve varolan eğitim sisteminin genel anlamda finansal zorlukları ve çözüm yolları ile ilgili fikir teatisinde bulunuldu. Üniversite yetkilileri iki gün boyunca paralel olarak gerçekleştirilen tematik seminerlerle kurumsal etkinlik stratejileri, strateji ve araştırma finansmanı, kurumsal ortaklıklarla etki artırımı, kampüslerin değer artırımı ve bilginin değeri konularında seminerlere katılma fırsatı buldular.

Temsiliyetle ilgili kısa bir açıklama yapan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Osam, EUA’nın yıl içindeki üç büyük toplantı organizasyonundan biri olan Finansal Forum Toplantısı’nda DAÜ’nün temsil edilmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, seminerlerin oldukça verimli geçtiğini ve Avrupa yüksek eğitim kurumları adına yararlı bir toplantı olduğunu vurguladı.

EUA tarafından Yıllık Genel Kurul Toplantısı, Kalite Güvence Formu Toplantısı ve Finansal Forum Toplantısı olmak üzere yılda üç büyük toplantı organizasyonu gerçekleştiriliyor. EUA’nın bir sonraki büyük organizasyonu olan Yıllık Genel Kurul Toplantısı, Nisan 2017’de Norveç’te yapılacak.