DAÜ 2013- 2014 Akademik Yılı İlk Dersi KKTC Meclis Başkanı DR. Sibel Siber Tarafından Verildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2013-2014 Akademik Yılı İlk Dersi ve Açılış Töreni Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber’in verdiği “Çevre ve Sağlık” konulu ilk ders sunumu ile 7 Ekim 2013 Pazartesi günü, saat 10:00’da, DAÜ Kampüsü Merkezi Derslikler binasında yer alan Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda gerçekleştirildi

{more}

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Programı öğrencilerinden oluşan çok sesli koro dinletisi sonrasında DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak’ın gerçekleştirdiği açılış konuşması ile söz konusu tören başladı. Prof. Dr. Öztoprak gerçekleştirdiği konuşmasında DAÜ hakkında bilgiler vererek akreditasyon çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Öztoprak katılımlarından dolayı Meclis Başkanı Siber’e teşekkürlerini sundu

Üniversiteler Ülke İçin Önemli

2013- 2014 Akademik Yılı’na DAÜ’yü ÖSYM’de ilk 2000’de tercih ederek başlayan yeni öğrencilere Meclis Başkanı Dr. Siber tarafından hediyelerinin takdim edilmesinin ardından “ Çevre ve Sağlık” konulu ilk ders sunumu gerçekleştirildi. Dr. Siber gerçekleştirdiği sunumunda öncelikle yeni öğretim yılının başarılı ve uğurlu geçmesi temennisinde bulunarak üniversitelerin ülke için önemine değindi. Uluslararası alanda başarıyı sağlayan unsurun üniversiteler olduğunu vurgulayan Siber, güçlü üniversite olmanın özerk, demokratik, çağdaş ve şeffaf bir yönetimden geçtiğini dile getirerek siyasi yönetime üniversitelere müdahale etmeme çağrısında bulundu.

Ülkedeki hava kirliliği sorunundan bahseden Siber, insan vücudunun soluduğu havanın kaliteli ve sağlıklı olması gerektiğine dikkat çekti. Siber, gerçekleştirdiği konuşmasında su, gıda ve ruhsal sağlık konularının son derece önemli olduğunu ve çevrenin tüm bunları etkilediğini vurguladı. Sağlıklı olmanın yolunun sağlıklı çevreden geçtiğine de değinen Siber, toplumun tüm kesimlerinin çevrenin korunması yönünde bilinçlendirilmesi gerektiğini, üniversitelerin de gerekli çevre bilincini oluşturmak için seminer ve konferanslar düzenlemesinin gerekli olduğunu dile getirdi.