"Bilinç, hayat kurtarır"

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri Ezgi Yılmaz, Zeynep Okka ve Sıla Babaliki tarafından organize edilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Doğal afet bilinci, yangın ve ilk yardım” konulu uygulamalı seminer verildi. Etkinlik, DAÜ Arama ve Kurtarma (DAÜ-KUT) işbirliği ile Turizm Fakültesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

“Bilinç Hayat Kurtarır” sloganı ile gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilere  deprem, kaza ve acil durumlar sonrasında yaşanabilecek olaylara karşı uygulamalı ilk yardım eğitimi verilerek, öğrencilerin bu tür olaylara karşı bilinçli şekilde yaklaşılması amaçlandı.

Bilinç, hayat kurtarır

KKTC Sivil Savunma Teşkilatı idari memuru Kamil Ağçabay tarafından verilen eğitim, depremzede ve kazazadelerin tecrübeleri öğrencilere anlatılarak farkındalık yaratılmaya çalışıldı. Etkinlik sonunda Sivil Savunma Teşkilatı çalışanlarına katkılarından dolayı plaket, etkinliğe katılanlara ise katılım belgesi verilerek seminer son buldu.