İçeriğe git

Azerbaycan’lı Reklamcı DAÜ İletişim’de "BEN OLSAM BÖYLE REKLAM YAPARDIM"

Azerbaycan’ın tanınmış reklamcılarından Arzu Soltan, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi’nde reklam konulu atölye çalışması gerçekleştirdi. DAÜ İletişim Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Genesis IMC Ajansı’nın düzenlediği, “Ben Olsam Böyle Reklam Yapardım” konulu atölye çalışmasına çok sayıda öğrenci katıldı.

Atölye çalışmasının başlangıcında öğrencilerin yer değiştirmesini ve tanımadıkları kişilerle oturmasını isteyen Arzu Soltan, onlardan gelecekteki hedeflerini birbirlerine anlatarak paylaşmalarını söyledi. Gelecek hedeflerini tanımadığı kişilere anlatan bazı öğrencilerin utandığı ya da emin olmadığı için kesin fikirler veremediği gözlemlendi. Arzu Soltan, ikinci aktivite olarak tüm öğrencilerin ayağa kalkmasını ve sıra ile isimlerini söylemelerini ve isimlerinin baş harflerinden ya da ikinci harflerinden bir hayvan adı bulmalarını istedi. Hem kendi ismini hem de hayvan ismini söyleyen öğrenciler, kendilerinden önceki arkadaşlarının isimlerini ve hayvan isimlerini de söylemeye başladı. Şaşırmaların ve gülüşmelerin olduğu aktivite zor da olsa tamamlandı. Üçüncü aktivitede herkes birden kırkbire kadar sırayla birer sayı söylediler. Arzu Soltan, bir numara söyleyerek o numaraya ait öğrenciyi çemberin ortasına çağırdı ve ondan iki sayı söylemesini rica etti. Oyunun kurallarına göre, numarası söylenen iki kişi ayağa kalktığı sırada oturan öğrenciler birer sıra sola kayarak boş kalan sandalyeleri doldurdular. Arzu Soltan, numarası söylenmeyen öğrencilere, hatırlanmamanın nasıl bir duygu olduğunu sordu. Öğrencilerin cevapları ile birlikte kendi yorumunu da birleştiren konuşmacı, ayağımıza kadar gelen fırsatları iyi değerlendirmemiz gerektiğini ifade etti. Bir sonraki etkinlikte, öğrenciler sihirli bir gülü alarak kendi istedikleri hediyeye dönüştürerek sessizce çemberin ortasına gelerek anlattılar. Çember tamamlandığında sihirli gül ev haline dönüştü. Oyunun amacı, ufak şeylerden büyük sonuçlar çıkabileceğini anlatmaktı.

Atölye çalışmasının sonunda Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Anıl Kemal Kaya, Arzu Soltan’a teşekkür plaketi ve çiçek verdi.