İçeriğe git

ANKOS Yıllık Çalıştayı DAÜ Ev Sahipliğinde Gerçekleştirilecek

Başlangıç:
Bitiş:
Yer:

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu Derneği’nin (ANKOS) yıllık çalıştayına ev sahipliği yapacak. 26 – 29 Ekim 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan söz konusu çalıştayın açılışı 27 Ekim 2014 Pazartesi günü, saat 09:00’da Salamis Bay Conti Resort Otel’de yapılacak. Aynı gün ANKOS Yönetim Kurulu, DAÜ Deniz Tesisleri’nde DAÜ Rektörlüğü tarafından verilen öğle yemeğine katılacak. Ardından DAÜ Kampüsü’ne gelerek DAÜ Kütüphanesi’ni ziyaret edecek olan heyet, DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’a da nezaket ziyaretinde bulunacak. ANKOS’un Yönetim Kurulu ve Çalışma Gruplarının katılacağı çalıştaya yaklaşık 50 kişilik ANKOS ekibinin katılması bekleniyor.

2000 yılında kurulan ANKOS,  elektronik kütüphane hizmetleri açısından büyük öneme sahip olan online veritabanı  aboneliklerini, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) üniversite kütüphaneleri için koordine eden, konsorsiyum; mesleki birlik ve büyük bir gönüllü topluluğudur. ANKOS çatısı altında herhangi bir veritabanına abonelik gerçekleştiren üniversiteler, konsorsiyum mantığı ile abonelik fiyatlarını paylaşmaktadırlar. ANKOS veritabanı firmaları ile abonelik ücretleri ve koşulları hakkında masaya oturmakta ve tüm üniversiteler adına güçlü bir şekilde pazarlık ve görüşme yapmaktadır.

ANKOS üniversite ve araştırma kütüphanelerinin en uygun fiyatla, en fazla elektronik bilgi kaynağına erişimlerini sağlamak, ölçek ekonomisi çerçevesinde bu ürünlere yapılan yatırımı paylaşmak, Türkiye’deki ve KKTC’deki akademisyen ve öğrencilerin küresel bilgi ağına en üst düzeyde erişimlerini gerçekleştirerek, eğitim ve araştırmaya kütüphanelerin desteğini arttırmak için ortak çalışmalar yürütmeyi amaçlıyor.

ANKOS sayesinde TC ve KKTC Üniversite Kütüphaneleri uygun koşullarda ve içeriklerde veritabanı aboneliklerini sağlamakta ve akademik dergi ve kitaplara elektronik ortamda erişim sağlamaktadır. ANKOS, veritabanı aboneliklerini koordine etmek yanında üniversite kütüphaneciliğinin diğer alanlarında  mesleki bilgilendirme ve rehberlik hizmetleri de sunmaktadır.