İçeriğe git

54. Nijerya Bağımsızlık Günü DAÜ’de Kutlandı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Uluslararası Ofis tarafından organize edilen ve geçtiğimiz Cuma akşamı gerçekleştirilen etkinlik ile “54. Nijerya Bağımsızlık Günü” Rauf Raif Denktas Kültür ve Kongre Sarayı’nda kutlandı. Söz konusu etkinliğin açılış konuşmasını Tanıtım İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca gerçekleştirdi. Prof. Dr. Amca, Nijeryalı öğrencilerin bağımsızlık gününü kutlarken, özelde DAÜ’nün genelde KKTC’nin onlara verdiği önem ve sağladığı fırsatlardan bahsetti. 

Sözkonusu etkinliğe davetli olarak katılan Nijerya Abubakar Tatari Ali Polytechnic Bauchi Üniversitesi Rektörü Dr. Bala Adamu Azare ise konuşmasında, Nijerya bağımsızlık gününün öneminden bahsederken aynı zamanda Nijerya tarihi ve eğitimsel geçmişi hakkında bilgiler verdi.

Etkinliğe DAÜ Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan ve Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen de katıldı.

DAÜ tarafından organize edilen Nijerya Bağımsızlık Günü Kutlama Etkinliği’ne katılan Ankara Nijerya Büyükelçiliği temsilcisi organizasyon için teşekkürlerini sunarken DAÜ ile büyükelçilik arasındaki yakın ilişkilere de değindi. Etkinlik sırasında Nijerya Öğrenci topluluğuna katkıda bulunanlara ve aynı zamanda akademik başarı gösteren öğrencilere plaket sunuldu.

Kültürel danslar, müzik performansları, drama ve moda şovları içeren bir kokteyl ile sona eren etkinlik öğrenciler tarafından büyük ilgi ile karşılandı.