27 Mart 2020 Tarihine Kadar Eğitime Ara Verme Kararı Alınmıştır

Bildiğiniz gibi Dünya Sağlık Örgütü’nün COVID-19 Virüs salgınını Pandemi (Küresel Salgın) ilan etmesi ve Bakanlar Kurulu’nun daha önce aldığı karar uyarınca üniversitemizde 22 Mart 2020 tarihine kadar eğitime ara verilmişti.

Bakanlar Kurulu'nun dün akşam yaptığı olağanüstü toplantı sonrasında alınan kararlar hakkında aşağıdaki konuları önemle bilgilerinize getirmek isteriz.

1. Üniversitemiz Rektörlüğü 27 Mart 2020 tarihine kadar eğitime ara verme kararı almıştır.

2. Öğrencilerimizin yapılan uyarılarılara uymaları ve kendilerini izole ederek belirtilen tarihe kadar sosyal ortamlardan uzak durmaları,

3. Bu süre zarfında mecbur kalmadıkça yurtdışına seyahat etmemeleri,

4. Söz konusu tarihlerde üniversitedeki tüm akademik ve idari çalışanların idari izinde olacağını,

5. Kararlar uyarınca toplu ibadet alanlarının 1 Nisan 2020 tarihine kadar kapalı olduğunu

6. Yabancı uyruklu öğrenci ve ailelerin COVİD-19 (Corona Virüsü) ile ilgili olabilecek sıcaklık,öksürük ve nefes darlığı şeklinde hastalık belirtileri ile karşılaşmaları halinde acilen aşağıda verilen irtibat telefonlarına ulaşmaları

KKTC Sağlık Bakanlığı

‪+90 533 850 1188
+90 548 850 1188

KKTC Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı

‪+90 533 851 4006

önemle rica olunur.

Konu hakkında Rektörlük duyurularının dikkate alınmasına ve virüsten korunma adına yapılan duyurulara itibar edilmesini temenni ederiz. Üniversitemiz Öğrenci İşleri Müdürlüğü, Mali İşler Müdürlüğü ve Yurtlar Müdürlüğü çalışmaları ile ilgili bilgi almak ve danışmak isteyenlerin Rektörlük duyurularını takip etmeleri gerekmektedir.

DAÜ Rektörlüğü