Yeni Covid-19 Tedbirleri

Değerli DAÜ Personeli ve Öğrencileri,

Üniversitemiz Pandemi Kurulu 23 Haziran 2022 tarihinde toplanarak KKTC Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından 22 Haziran 2022 tarihinde alınan ve aşağıda verilen kararlara azami uyum gösterilmesine karar vermiştir.

1. Kapalı alanlarda gerçekleştirilecek kalabalık toplantı/organizasyonlarda (ders, sınav da dahil)  maske kullanılmalıdır.
  2. Semptom gösteren kişiler maske takacak ve antijen testini yaptıracaktır. Antijen testinin pozitif çıkması halinde PCR testi yapılacaktır. Antijen testlerinin negatif çıkmasına rağmen ciddi semptom gösteren kişiler doktor istemi ile PCR testi yaptırabileceklerdir.
  3. COVID-19 pozitif bireylerle temas eden kişiler semptom takibi yaparak maskeli olarak güncel hayatlarına devam edecektir.  Bu kişiler semptomları olmaması halinde 5. Gün antijen testlerini yaptıracaktırlar.

Tüm DAÜ personeline ve öğrencilerine sağlıklı günler dileriz.