İçeriğe git

XII. Paramedik Eğitim Koordinasyon Kurulu Toplantısı DAÜ Ev Sahipliğinde Yapıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından organize edilen “XII. Paramedik Eğitim Koordinasyon Kurulu (EKK) Toplantısı, 25 Nisan 2014 Cuma günü, saat 09:30’da, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı. KKTC’de İlk ve Acil Yardım Programı (Paramedik) eğitimine öncülük eden üniversite olma özelliğini de taşıyan DAÜ ev sahipliğindeki XII. Paramedik EKK toplantısına 16 üniversiteden 31 akademisyen ile Paramedik Derneği’ni temsilen 3 katılımcı katıldı.

Açılışta konuşan DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Barış Öztürk, söz konusu toplantıyı DAÜ ev sahipliğinde gerçekleştirmekten dolayı son derece mutlu olduklarını ifade ederek, paramedik eğitimine yönelik birçok önemli konunun görüşüleceğinin altını çizdi. Yrd. Doç. Dr. Öztürk, katılımlarından dolayı herkese teşekkürkerini ileterek toplantının başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Yrd. Doç. Dr. Öztürk’ün ardından konuşan 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rıdvan Akar, DAÜ’nün KKTC’nin öncü üniversitesi olduğunu belirterek KKTC’de paramedik eğitim konusunda her zaman ilk ve en büyük adımı atan üniversite olarak anılacağınını da vurguladı.  Doç. Dr. Akar, toplantının gerçekleşmesinde emeği geçen herkese ve DAÜ yönetimine teşekkürlerini ileterek toplantının başarılı geçmesini diledi.

Açılış konuşmalarının ardından Ege Üniversitesi, Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Semra Çelikli “Eğitimde Standart Müfredat -METEK” konulu sunum gerçekleştirdi. Bir gün süren söz konusu EKK toplantısında Türkiye ve KKTC’de İlk ve Acil Yardım programında eğitici olarak çalışan akademisyenler ile İlk ve Acil Yardım Programı ve eğitimine yönelik konular tartışılarak fikir alışverişinde bulunuldu.