İçeriğe git

Ürdün Gecesi Düzenlendi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcılığı’na bağlı Uluslararası Ofis tarafından organize edilen “1. Ürdün Gecesi” etkinliği geçtiğimiz günlerde, DAÜ Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Saat 19:30’da, kokteyl ile başlayan geceye DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak, DAÜ Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Majid Hashemipour, öğretim üyeleri ve kalabalık bir öğrenci topluluğu katıldı. Gecede ilk olarak Ürdün milli marşı okundu. Ardından  DAÜ Ürdün Öğrenci Topluluğu Başkanı Dr. Fıras Zawaydeh açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Ürdün tarihi ile ligili kısa video tanıtım filmi gösterimi sonrasında ise gece Ürdün’lü öğrencilerin Arapça şiirleri, darbuka, solo müzikleri ve dans gösterileri ile devam etti.

Gecede ayrıca yöresel kıyafetlerin sergilendiği bir de moda gösterisi gerçekleştirilerek en yakışıklı ve en güzel Ürdün’lü öğrenci yarışması düzenlendi. Gecenin sonunda DAÜ’de okuyan başarılı Ürdünlü öğrencilere Şeref ve Yüksek Şeref sertifikaları DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak ve DAÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Majid Hashemipour  tarafından  verildi.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak’ın ve DAÜ’de okuyan Ürdünlü öğrencilerin birlikte pasta kesmesi ile gece sona erdi.

http://www.youtube.com/watch?v=mTyLTDVuXyY