İçeriğe git

Ünlü Tarih Profesörü İlber Ortaylı DAÜ’lü Öğrencilerle Buluştu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM) tarafından düzenlenen ve ünlü tarih profesörü Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın konuşmacı olarak yer aldığı “Cumhuriyet ve Atatürk” konulu konferans, 9 Nisan 2018 Pazartesi günü, saat 10:30’da, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Katılımın oldukça yoğun olduğu konferans açılışında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan DAÜ-ATAUM Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Turgay Bülent Göktürk, ATAUM olarak ülkenin geleceğini yönetecek olan gençlerin Atatürk ve İlkeleri ile ilgili doğru bilgiye ulaşmaları adına önemli sahsiyetleri ağırlamaya devam edeceklerinin altını çizdi. Yrd. Doç. Dr. Göktürk DAÜ’lü gençlerle birlikte olmak için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) bir üniversiteye ilk kez gelen Prof. Dr. Ortaylı’ya teşekkürlerini iletti.

İlber Ortaylı

Sunumuna DAÜ’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Prof. Dr. Ortaylı, tarihten bilgiler paylaşarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin Avrupa’daki cumhuriyetler içerisinde son 200’ün içinde yer aldığını kaydetti. Prof. Dr. Ortaylı, tarihi yanlış değerlendirmenin yanlış düşünceler ortaya çıkmasına sebep olacağını belirtti. Türkiye Cumhuriyeti’nin mükemmel bir orduya sahip olduğunu aktaran Prof. Dr. Ortaylı, ordunun savaş gücü olan, teknolojik açıdan kendini yenileyebilen bir yapıya sahip olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Ortaylı Atatürk’ün Türkiye’de başka bir boyut açtığını da dile getirdi.

Necdet Osam, İlber Ortaylı

Öğrencilerden gelen soruların cevaplandırılmasının ardından DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, Prof. Dr. Ortaylı’ya teşekkür plaketi takdim etti. Söz konusu etkinliğe Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı, Mağusa Deniz Komutanı Alb. N. Koray Salar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı ve Prof. Dr. Cem Tanova, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam’ın yanı sıra çok sayıda öğretim üyesi, yönetsel personel ve öğrenciler katıldı.