İçeriğe git

Ultraslan Uni – Doğu Akdeniz Şehit Zeki Salih İlkokulu’nda Şampiyon Melekler Takımı Kütüphanesi’nin Açılışını Yaptı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü’ne bağlı Galatasaray taraftar kulübü ultrAslan UNI - Doğu Akdeniz’in, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Şehit Zeki Salih İlkokulu’na kazandırılan Şampiyon Melekler Takımı Kütüphanesi, 16 Haziran 2023 Cuma günü, saat 09:00’da açıldı. Kütüphanenin açılışına; DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu, Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü, Öğrenci Kulüpleri Birim Sorumlusu Çiğdem Duvarcı, ultrAslan UNI – Doğu Akdeniz Başkanı Emir Yusuf Kart, kulüp üyeleri, Şehit Zeki Salih İlkokulu Müdür Muavini Bayram Karacabay ve okul öğrencileri katıldı.

“Emeği Geçenlere Teşekkür Ediyoruz”

Açılışta konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İşçioğlu, “ultrAslan ekibi her zamanki gibi muhteşem işler başarmaya devam ediyor. Açılan kütüphanede ileriki günlerde de etkinliklerin devam edeceği ve çocuklarımız için okuma etkinliklerinin düzenleneceği bilgisini aldık. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Tüm Çocuklarımıza Hayırlı Olsun”

Açılışta konuşan Birim Sorumlusu Duvarcı, “ultrAslan UNI Doğu Akdeniz yıl boyu sosyal sorumluluk projeleri ve pankart çalışmaları gibi birçok etkinlik gerçekleştirdi. Bildiğiniz gibi ultrAslan UNI büyük bir organizasyon. Türkiye’deki birçok ilde şu an bir kampanya yürütülüyor. Bu kampanya her ilde bir kütüphane yapımını içeriyor. Biz de ultrAslan UNI Doğu Akdeniz olarak bugün Şehit Zeki Salih İlkokulu’ndaki bir odayı kütüphaneye çevirdik ve arkadaşlarımız bunu kendi el emekleriyle gerçekleştirdi. Kitap bağışlarını duyarlı vatandaşlarımızdan sağladık. Vatandaşlarımıza duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Tüm çocuklarımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

“Şampiyon Melekler Takımı’na ve Ailelerine Armağan Ediyoruz”

Açılışta konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Nalçacıoğlu, “ultrAslan UNI – Doğu Akdeniz olarak dört yıldır hayalimiz olan kütüphaneyi bugün açmış bulunmaktayız. Tüm Türkiye’de temsilcilikleri olan ultrAslan UNI’ye yardımcı olan DAÜ’ye teşekkür ederiz. Bu yıl zorlu dönemlerden geçtik. Deprem felaketinde kaybettiğimiz Şampiyon Melekler Takımı adına açtığımız bu kütüphaneyi tüm Şampiyon Melekler Takımı’na ve ailelerine armağan ediyoruz. Projemizde yardımı ve emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Kütüphanenin ihtiyacı olan mobilyalar DAÜ Teknik İşler Müdürlüğü’nün desteğiyle sağlanırken, tasarımı ise ultrAslan UNI – Doğu Akdeniz’in boya ve düzenlemesiyle yapıldı. Ayrıca tören kapsamında DAÜ Çalışanları Kooperatifi Ltd. (DAÜ KOOP) tarafından öğrencilere kek ve meyve suyu verildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC), Türkiye Cumhuriyeti’nde ve yurtdışında pek çok sosyal sorumluluk projesine imza atan ultrAslan UNI, bugüne dek ilköğretim ve ortaöğretim kademesinde 100’ün üzerinde kütüphane açılışı gerçekleştirdi. Kütüphanelerin açılmasında yaklaşık olarak 57 bine yakın kitap bağışında bulunulurken, 4 bine yakın kırtasiye yardım paketi bağışlandı.