İçeriğe git

Tanya Kilitkayalı, DAÜ ile Kitap Buluşmaları Etkinliğinde Yeni Kitabını Tanıttı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Yayınevi ile Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü iş birliğinde okuma kültürünü artırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla yürütülen “DAÜ ile Kitap Buluşmaları 2023” etkinlikleri kapsamında “Gelenekselden Moderne Kıbrıs Mutfağı” adlı yeni kitabın imza ve tanıtım günü gerçekleştirildi.

TV8 kanalında yayınlanan MasterChef yarışmasında Kıbrıs mutfağını ve DAÜ Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi olarak çalışmakta olduğu DAÜ’yü başarıyla temsil eden Tanya Kilitkayalı’nın “Gelenekselden Moderne Kıbrıs Mutfağı” adlı yeni kitabı 29 Nisan 2023 Cumartesi günü, saat 12:00’de, Lefkoşa Rüstem Kitabevi’nde düzenlenen etkinlik ile tanıtıldı. Söz konusu kitabın tasarımı DAÜ İletişim Fakültesi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fırat Tüzünkan tarafından yapıldı. DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu, DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç ile DAÜ Yayınevi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şebnem Hoşkara ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Metin Erginel de etkinlik açılışında hazır bulundu.  

Tanya Kilitkayalı

Açılışta konuşan Rüstem Kitabevi Kültür ve Sanat Danışmanı Halil Duranay kitapla ilgili söylenebilecek en önemli noktanın DAÜ ile imzalanan protokolün hayata geçmiş olması olduğunu belirtti. Bir diğer önemli noktanın da Rüstem Kitabevi’nin kültür mirasını ileriki nesillere aktarma misyonu olduğunu aktaran Duranay, gastronominin kültürel miras açısından önemli yer teşkil ettiğini ve söz konusu kitap çalışmasının bu anlamda çok yararlı olacağına inandığını bildirdi.

DAÜ Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şebnem Önal Hoşkara gerçekleştirdiği konuşmasında kitabın hazırlık sürecinde emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek DAÜ Yayınevi’nin son iki yıldır birçok başarılı yayına imza attığını ve atmaya devam edeceğini belirtti. Rüstem Kitabevi ile yapılan iş birliğinin devamının geleceğine de inandığını belirten Prof. Dr. Hoşkara, Tanya Kilitkayalı’nın yeni kitaplarının hazırlıklarına en kısa zamanda başlanacağını umduğunu ifade etti.

Tanya Kilitkayalı

DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç Tanya Kilitkayalı’nın kariyer yolculuğunu yakından takip ettiğini belirterek Tanya’nın başarıları ile her zaman gurur duyduklarını belirtti. Prof. Dr. Kılıç, gastronominin her geçen gün dünyada geliştiğini dile getirerek bu alanda Kıbrıs’ın sesini duyurması açısından kitabın ve etkinliğin son derece önemli olduğuna inandığını vurguladı. Rüstem Kitabevi ve DAÜ olarak yapılan ortak çalışmanın gelecek nesillere ışık tutacağına inandığını belirten Prof. Dr. Kılıç, emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu, DAÜ’nün bu tür iş birliklerini ve misyonları devam ettirerek güçlenerek büyüyeceğine inandığını belirterek projede emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. 

Açılış konuşmalarının ardından “Gelenekselden Moderne Kıbrıs Mutfağı” adlı kitabın tanıtımı Tanya Kilitkayalı tarafından bir söyleşi şeklinde gerçekleştirildi. Etkinlik, Tanya Kilitkayalı’nın kitabını imzalanmasının ardından, kendisi tarafından kitapta bulunan bazı tarifler kullanılarak hazırlanan ve ikram edilen kokteyl ile sona erdi.