İçeriğe git

Özbul Bilişim Ltd. Direktörü Buluç Çelik DAÜ Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Doğu Akdeniz Üniversitesi Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü (DAÜ-MİKA) tarafından fakülte ve yüksekokullarla iş birliği içerisinde her yıl organize edilen 11’inci Uluslararası Kariyer Günleri, DAÜ Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu’nda düzenlenen etkinlik ile devam etti. Etkinlikte Özbul Bilişim Ltd. Direktörü Buluç Çelik, “Kick-Starting a Career as a Software Developer – Kariyere Yazılım Geliştirici Olarak Adım Atmak” konulu seminer verdi. DAÜ Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu amfisinde gerçekleşen interaktif seminere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Bilişim Sistemleri Alanında İş Olanaklarını Aktardı

Çelik, söz konusu etkinlikte öğrencilere bilişim sistemleri alanında nasıl çalışabilecekleriyle ilgili bilgiler verdi. İş hayatına başlarken öğrencileri hangi iş olanaklarının beklediği ve bu olanaklara göre nasıl kendilerini geliştirmeleri gerektiğine dair de bilgi veren Çelik, ayrıca öğrencilere öğrenim gördükleri süreçte mutlaka buldukları yarı zamanlı işlerde çalışarak tecrübe kazanmaları ve staj olanaklarını çok iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu. Çelik, bu tür fırsatları değerlendirmelerinin öğrencilere iş olanağı olarak geri döneceğine işaret etti. Öğrenciler de seminer boyunca Çelik’e bilişim alanındaki kariyer olanakları ve iş hayatına dair merak ettikleri soruları sorma fırsatı buldu.

Oldukça verimli geçen seminerin ardından, Buluç Çelik’e DAÜ Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ece Çelik tarafından teşekkür plaketi takdiminde bulunuldu.