İçeriğe git

Okul Öncesi Eğitim Kurumu Yöneticileri ile Öğretmen Adayları, Kariyere Giden Yolda DAÜ’de Buluştu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Programı 2., 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile Okul Öncesi Eğitim Kurumlarının yöneticileri “Kariyere Giden Yolda Yönetici – Aday Öğretmen Buluşması” panelinde bir araya geldiler.

Panel, DAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam’ın öğretmen adaylarının kariyer planlamasının önemine vurgu yapan açılış konuşması ile başladı.

Panele, Doğu Akdeniz Doğa Koleji İlköğretim Müdürü Şansel Fırtınaer, SOS Kreş ve Anaokulu Eski Müdürü Rahme Kavaz ve The American Future Koleji Anaokulu Müdürü Fügen Yazgın konuşmacı olarak katıldı. Panelin moderatörlüğünü ise DAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Programı öğretim üyesi Prof. Dr. Işık Gürşimşek yaptı.

Panelde yer alan kurum yöneticileri, okul öncesi öğretmen adaylarına iş başvurularında dikkat etmeleri gereken önemli noktalara vurgu yaparak, özellikle özgeçmiş hazırlama konusunda bilgi verdiler. Ayrıca iş görüşmelerinde öğretmen adaylarına ne gibi sorular yöneltildiğini anlatan kurum yöneticileri, öğretmen adaylarının kendilerini nasıl geliştirebilecekleri konusunda önemli paylaşımlarda bulundular.

Paneli büyük bir ilgiyle izleyen salondaki öğretmen adayları, kurum yöneticilerine meslek beklentileri ile ilgili sorular yönelterek etkinliğe aktif olarak katıldılar. Panel, DAÜ Temel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elif Üstün’ün panele katılan konuşmacılara teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi.