İçeriğe git

Nijerya'nın En Genç Bakanı DAÜ'deydi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Nijerya’nın en genç bakanı olma ünvanını taşıyan Nijerya Federal Cumhuriyeti Başsavcısı ve Adalet Bakanı Abubakar Malami’yi ağırladı. DAÜ’de eğitim alan Nijeryalı öğrenciler tarafından Nijerya Haftası etkinlikleri kapsamında DAÜ’yü ziyaret eden Malami DAÜ Ulusal Nijeryalı Öğrenciler Birliği tarafından organize edilen eğitim seminerine katıldı.

Söz konusu seminerde konuşan Malami öğrencileri pozitif, yenilikçi, yapıcı ve aktif olmaya teşvik ederek ahlaki değerlerinden taviz vermemelerini istedi. DAÜ’de eğitim gören Nijeryalı öğrencilerin, Nijerya’daki yolsuzluk olaylarının bitmesi için de ayrıca umut olduğunu kaydeden Malami, DAÜ’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti aktardı ve seminerin verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Nijerya Haftası Coşku İle Kutlandı

Nijerya Haftası kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirilerek, Nijeryalı öğrenciler tarafından Nijerya’nın bağımsızlığı çoşku ile kutladı. Etkinlikler arasında spor aktiviteleri, moda defilesi, fotoğraf gösterisi, müzikal gösteriler, yetenek yarışmaları, futbol müsabakaları, badminton müsabakaları, rap yarışması gibi birçok etkinlik yer aldı.

Etkinlikler kapsamında Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda Nijerya gecesi de gerçekleştirildi. Söz konusu gecenin açılışında konuşan DAÜ Uluslararası İşler ve Tanıtım’dan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Tanova, DAÜ hakkında bilgiler vererek geceye katılan herkese iyi eğlenceler diledi.

Nijerya Ankara Büyükelçisi Maslahatgüzarı İbrahim Isah’ın da katıldığı gecede, Nijeryalı öğrencilere seslenen Isah, her bir Nijeryalı öğrencinin sorumluluklarının bilincinde olması gerektiğini vurguladı. Isah, öğrencilere ülkelerine inanç ve umutla bakmaları tavsiyesinde de bulundu.