İçeriğe git

Nijerya Konsolosu DAÜ'yü Ziyaret Etti

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Ankara’da yeni görevine başlayan Nijerya Ankara Konsolosu Abdullahi Halliru Wunti’yi ağırladı. Wunti, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda Uluslararası Ofis tarafından organize edilen Afrikalı Öğrenci Birliği Ödül Töreni’ne katıldı.

Söz konusu etkinlikte konuşan Afrikalı Öğrenci Birliği Başkanı Selim Hamza topluluk hakkında geniş bilgiler vererek katılımlarından dolayı herkese teşekkürlerini iletti. Etkinliğe katılan DAÜ Tanıtım İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca, açılışta gerçekleştirdiği konuşmasında Wunti’yi DAÜ’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek DAÜ’de eğitim alan Afrika’lı öğrenci sayısından gurur duyduklarını ve her geçen gün farklı alanlardaki Afrika’lı liderlerin sayısının arttığını belirtti.                                

Prof. Dr. Amca’nın ardından konuşan Wunti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) ve DAÜ’ye ilk kez geldiğini belirterek burada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Etkinlik sonunda Prof. Dr. Amca katılımlarından dolayı Wunti’ye teşekkür plaketi takdim etti. Katılımın oldukça yoğun olduğu gecede 32 farklı kategoride ödüller dağıtıldı. Etkinliğe Afrika’lı öğrencilerin yanısıra birçok akademik ve yönetsel personel de katıldı.

Wunti, Öğlen Yemeğinde DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osam İle Biraraya Geldi

Öte yandan Abdullahi Halliru Wunti, etkinlik öncesinde öğle yemeğinde DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ile de biraraya geldi. Prof. Dr. Osam, Wunti’ye DAÜ’nün fakülte ve bölümleri, akreditasyonları, kampüs hayatı, öğrenci ve öğretim görevlisi profili hakkında geniş bilgiler verdi ve kendisini DAÜ’de ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Wunti de DAÜ’nün büyük ve uluslararası bir üniversite olduğunu, Nijerya’lı öğrencilerin burada okumasını arzu ettiklerini ve ileriye yönelik olarak Nijerya’dan daha fazla öğrenci akışının sağlanması konusunda da gerekli desteği göstereceklerini kaydetti. Wunti, DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca eşliğinde DAÜ kampüsünü ve çeşitli fakülteleri de yerinde inceleme fırsatı buldu.