İçeriğe git

KKTC Başbakanı Ersin Tatar’dan DAÜ’ye Ziyaret

Ziyarette KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, UBP Milletvekilleri Ersan Saner ve Oğuzhan Hasipoğlu, KKTC Başbakanlık Müsteşarı Suat Yeldener, DAÜ VYK Üyesi Ersun Kutup, DAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Demirel, Prof. Dr. Hüseyin Aktuğlu, Doç. Dr. Serhan Şensoy ve Doç. Dr. Deniz İşçioğlu da yer aldı.

During the visit, TRNC Minister of Agriculture and Natural Resources Dursun Oğuz, UBP MPs Ersan Saner and Oğuzhan Hasipoğlu, TRNC Prime Ministry Undersecretary Suat Yeldener, EMU Board of Trustees Member Ersun Kutup, EMU Vice Rectors Prof. Dr. Hasan Demirel, Prof. Dr. Hüseyin Aktuğlu, Assoc. Prof. Dr. Serhan Şensoy and Assoc. Prof. Dr. Deniz İşçioğlu were also present.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar heyeti ile birlikte Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne (DAÜ) ziyaret gerçekleştirdi. Yeni Akademik Yıl’ın açılmasına kısa bir süre kala son gelişmelerin ve alınacak tedbirlerin görüşüldüğü ziyaret 24 Eylül 2020 Perşembe günü, saat 09:30’da gerçekleşti.

Aykut Hocanın

Görüşme öncesi basına yapılan açıklamada DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, ilk olarak DAÜ’nün bu yıl elde ettiği öğrenci artışındaki başarıya vurgu yaptı. Pandemi süreci ile ilgili çeşitli gelişmelerin yaşandığını ifade eden Prof. Dr. Hocanın, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisinin KKTC’de hükümetin farklı zamanlarda almış olduğu önlemler ile kontrol altında tutulduğunu ve umutlarının bu sürecin el birliği ile atlatılması olduğunu kaydetti. DAÜ’nün bir devlet üniversitesi olduğunu ve devletin desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini ifade eden Prof. Dr. Hocanın, Başbakan Ersin Tatar’a ve devlet yetkililerine teşekkür ederek, devletin desteği ve DAÜ’nün kendi yaptığı çalışmalar sonucunda el birliğiyle ileriye doğru adımlar atıldığına vurgu yaptı. Bu bağlamda tüm halkın da devlet üniversitesi olan DAÜ’ye sahip çıkmasını temenni eden Prof. Dr. Hocanın, yaşanan ekonomik sıkıntıların  pandemi sonrası el birliği ile düzeltilmesi için iş birliklerinin devam edeceğini de sözlerine ekledi. Prof. Dr. Hocanın ziyaretlerinden ötürü Başbakan Ersin Tatar’a teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı. 

Erdal Özcenk

Dr. Özcenk: “Toplumsal Sorumluluklarımızın da Farkındayız”

DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Erdal Özcenk de bütün dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisi sürecinde KKTC’nin de etkilendiğini, ancak KKTC hükümetinin bu süreci başarılı yönettiğini ifade etti. Öncelikle yüz yüze eğitim için ciddi çalışmalar yaptıklarını ve hala daha çalışmaları yürüttüklerini dile getiren Dr. Özcenk, ancak DAÜ’nün elinde olmayan sebeplerden ötürü yaşanan bazı sıkıntılar doğrultusunda çevrim içi eğitim kararı alındığını açıkladı. İsteklerinin yüz yüze eğitim olduğunu dile getiren Dr. Özcenk, eğitimin yanı sıra toplumsal sorumluluklarının da farkında olduklarını ve ekonomiyi de düşündüklerini, şartlar sağlanırsa yüz yüze eğitim veya karma eğitim yapabileceklerini de sözlerine ekledi. 

Ersin Tatar

Başbakan Tatar: “DAÜ Akademik Alanda KKTC’yi Dünyada Temsil Ediyor”

KKTC Başbakanı Ersin Tatar ise konuşmasında DAÜ’ye yeni kayıtların artmasından ve akademik alanda KKTC’yi dünyada temsil ediyor olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, DAÜ’nün başarılarının devamını diledi. Son günlerin gündemini oluşturan yüz yüze ve çevrim içi eğitim konusunda düşüncelerini aktaran Başbakan Tatar, önceliklerinin halkın sağlığını korumak olduğunu vurguladı. Amaçlarının öğrenciyi adaya getirmek olduğunu ifade eden Başbakan Tatar, karantina şartları ile kademeli olarak öğrencilerin adaya getirileceğini ve ekonomiye ciddi katkı sağlayan yükseköğretimin halk sağlığını da riske atmadan yürütülmesini hedeflediklerini kaydetti.  

Ziyarette KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, UBP Milletvekilleri Ersan Saner ve Oğuzhan Hasipoğlu, KKTC Başbakanlık Müsteşarı Suat Yeldener, DAÜ VYK Üyesi Ersun Kutup, DAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Demirel, Prof. Dr. Hüseyin Aktuğlu, Doç. Dr. Serhan Şensoy ve Doç. Dr. Deniz İşçioğlu da yer aldı.