İçeriğe git

İsmet Tatar'ın Yüzeybilimler/Geomorphologies Sergisi Açıldı

İsmet Tatar’ın 2006 – 2013 yılları içerisinde yarattığı ‘ve Toprak ‘ ve ‘Durgun Anlar’ dizilerini de kapsayan eserlerinin, Dr. Esra Plümer Bardak’ın küratörlüğünde yeni baştan sanatseverlerle buluşmasını sağlayan ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezi (DAÜ – KAM) ile EMAA’nın birlikte düzenlediği sergi, 11 Mayıs 2015 Pazartesi günü, saat 19:30‘da, DAÜ Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan tarafından açıldı.

‘YÜZEYBİLİMLER: Numuneler ve Yaratılan Mekan’ başlığı altında yeniden kurgulanan süreci yansıtan sergi, 11 Mayıs – 12 Haziran 2015 tarihleri arasında EMAA Başkent Sanat Merkezi’nde, hafta içi 11:00 – 13:00 ve 15:00 – 18:00 saatleri arasında izlenebilecek.

DAÜ – KAM Görsel Sanatlar Arşiv Projesi Koordinatörü ve EMAA Başkan Yardımcısı Zehra Şonya’nın proje koordinatörlüğünde, Dr. Esra Plümer Bardak’ın kurguladığı sergi ve katalog metninde, estetik özellikleri ile öne çıkan eserleri ile bilinen İsmet Tatar’ın dünyası ve yaratma süreci yeniden yorumlanıyor ve anlamlandırılıyor. Sonuçtan çok sürece odaklanan küratör, sanatçının yaratım ve yapım sürecindeki bilimsel ve deneysel verilere dikkat çekerek, toprak ve doğanın anlamları ile birlikte dönüşümünü düşünsel ve sanatsal anlamda yeniden sorgulatıcı bir bakış açısıyla geliştiriyor.