İçeriğe git

İranlı Öğrenciler DAÜ’de Nevruzu Çoşku ile Kutladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ve Kıbrıs'taki İranlı Öğrenciler Bilim ve Kültür Derneği iş birliğinde her yıl geleneksel olarak kutlanan ve İran’ın en önemli bayramlarından biri olarak kabul edilen Nevruz, coşku içinde DAÜ ev sahipliğinde kutlandı. Her yıl 21 Mart tarihinde kutlanan Nevruz, yeni yıl, toprak altındaki canlıların uykudan uyanışı, dirilişi ve baharla buluşmalarını sağlayan bir gün olarak kabul edilir.

Kargar Investment Ltd. sponsorluğunda düzenlenen söz konusu etkinlik 23 Mart 2024 Cumartesi günü, saat 18:00’de, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirildi. Katılımın oldukça yoğun olduğu etkinliğe Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) her yerinden Nevruz’u kutlayan öğrenciler ve aileler katıldı. Düzenlenen etkinliğe DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç ile DAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Öztüren ve Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu da katıldı.

Etkinlik açılışında konuşan Kıbrıs'taki İranlı Öğrenciler Bilim ve Kültür Derneği Başkanı Nima Mostafazadeh katılımlarından dolayı herkese hoş geldiniz diyerek, Nevruz’un mutluluk getirmesini temenni etti.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Kılıç, gerçekleştirdiği konuşmasında katılımlarından dolayı herkese hoş geldiniz diyerek, Nevruz’un nesilden nesile aktarılan ve insanları bir araya getiren çok özel bir bayram olduğunu vurguladı. DAÜ’nün uluslararası bir üniversite olduğunun altını çizen Prof. Dr. Kılıç, DAÜ’nün dünyanın dört bir yanından gelen öğrenci profiline sahip olduğunu dile getirdi. Nevruz’un mutluluk ve sağlık getirmesini temenni eden Prof. Dr. Kılıç, umut ve aydınlık dolu bir yıl diledi. Prof. Dr. Kılıç konuşmasının ardından Kıbrıs’taki İranlı Öğrenciler Bilim ve Kültür Derneği Başkanı Nima Mostafazadeh ve Kargar Investment Ltd. Kurucu Başkanı Hamed Kargar’a teşekkür plaketi takdiminde bulundu.   

İran’ın Önde Gelen Sanatçısı Hamid Hiraad Sahne Aldı

Nevruz kutlamaları kapsamında İran’ın ünlü sanatçılarından Hamid Hiraad etkinlikte sahne alarak katılanlara coşku dolu saatler yaşattı. Etkinliğe katılanlar Hiraad’ın seslendirdiği birbirinden güzel ve eğlenceli parçalar eşliğinde Nevruz’u eğlenerek kutladılar.