İçeriğe git

İçişleri ve Çalışma Bakanlığı ile DAÜ Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

İçişleri ve Çalışma Bakanlığı ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) arasında, " İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’nın ihtiyaç duyduğu hizmetlerin karşılanması" ile ilgili işbirliği protokolü imzalandı.
İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’nda gerçekleşen imza töreninde, protokole İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy ile DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam imza koydu.

AKANSOY

Törende konuşan İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy; tüm vatandaşların ihtiyaçlarına yanıt veren, etkin ,verimli ve çözüm odaklı bir kamu yönetimi vizyonu çerçevesinde, DAÜ ile işbirliği protokolü imzalandığını kaydetti.
Akansoy, protokol ile, İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’nın sunduğu hizmetlerde nitelik ve verimliliğin arttırılmasının amaçlandığını ifade etti.

DAÜ’nün kalite ve niteliğine inandıkları bir üniversite olduğunu söyleyen Akansoy; protokol kapsamında, Bakanlığın bilgi işlem sistemleri konusunda DAÜ’den danışmanlık hizmeti alacağını, Bakanlığın belirleyeceği bölgelerde köy gelişim modeli oluşturularak pilot uygulamalar yapılacağını ve İçişleri Çalışma Bakanlığı’nın görev alanı içeren konularda araştırma ve ihtiyaç analizinin yapılması için DAÜ tarafından uzman desteği sağlanacağını belirtti.

Akansoy, Bakanlığın yetki alanları içinde, yasalara uygun olarak DAÜ’ye yardım etmeye ve katkı sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.

OSAM

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ise, İçişleri ve Çalışma Bakanlığı ile işbirliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Osam, Protokol kapsamında Bakanlığın sunmuş olduğu hizmet kalitesini arttırmak amacıyla Doğu Akdeniz Üniversitesi tarafından eğitim hizmetlerinin sunulacağını söyledi.
İmzalandığı tarihten itibaren yürürlüğe giren İşbirliği Protokolü, 2 yıl sürecek.