İçeriğe git

IAMCR Yönetim Kurulu üyesi DAÜ’de konuştu

Uluslararası Medya ve İletişim Araştırmaları Derneği (IAMCR) Yönetim Kurulu üyesi ve Belçika Vrije Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Nico Carpentier, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) seminer gerçekleştirdi.

DAÜ İletişim Fakültesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarım Bölümü’nde düzenlenen seminerde, “Katılımcı süreç nasıl araştırılmalıdır?” başlıklı bir sunum yapan Doç. Dr. Nico Carpentier’i çok sayıda yüksek lisans ve doktora öğrencisiyle öğretim üyeleri dinledi.

Bir yerde bulunmakla katılmak arasında fark var

Seminerde, medyadan sanata, iletişimden ekonomiye, katılımcılık kavramının teorik olarak nasıl ele alındığını örneklerle anlatan Doç. Dr. Nico Carpentier, günümüz dünyasında katılımcılığın her yerde olmadığına dikkat çekti. “Bir yerde bulunmak ile katılmak arasında fark vardır” diyen Carpentier, insanların sergi salonlarına gittiğini, ancak onlara katılımcı denemeyeceğini ifade etti. Sosyal ağları kullanan bireylerin de “katılımcı” olarak nitelenemeyeceğini belirten Doç. Nico Carpentier, kontrol edemediğimiz bir ortamda katılımcı olmanın güçlüklerinden söz etti.

İlgili Yazılar