Doğu Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmen Adayları Geçitkale Çocuk Şenliği’ndeydi

16-17 Mayıs 2016 tarihlerinde Geçitkale İlkokulu’nun düzenlemiş olduğu Geçitkale 1. Çocuk Şenliğine DAÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Programı 3. ve 4. sınıf öğrencileri, şenliğe katılan öğrencilerle çeşitli sanat ve beden eğitimi etkinlikleri gerçekleştirmiştir. Bu yıl birincisi gerçekleştirilen Çocuk Şenliği’nin ana teması, “Çocuğun Oyanarak Öğrenmesi” olduğundan, Okul Öncesi Öğretmenliği Programı öğrencileri iki gün boyunca şenliğe katılan çocukların oyun ve sanatla eğlenerek, etkin katılımlı nitelikli zaman geçirmelerine olanak sağlamıştır. Çocuklarla birlikte, taş boyama, renkli baskı gibi sanatsal etkinliklerin yanısıra, denge, eş güdümlü hareket etme, zamanlama ve planlama becerileri gibi hem düşünme hem de hareket becerilerini destekleyici, eğlenerek öğrenmeyi ve oynayarak nitelikli zaman geçirmeyi sağlayıcı etkinlikler gerçekleştirilmiştir. Paylaşılan bu verimli zaman diliminde öğretmen adayı olan üniversite öğrencilerinin ve çocukların karşılıklı olarak güçlü ve sağlıklı iletişim kurma fırsatı bulmaları bakımından da oldukça yararlı kazanımlar sağladıkları gözlenmiştir.