İçeriğe git

DAÜ’ye Kayıtlar Devam Ediyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) 5 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirilen KKTC’li öğrencilere yönelik DAÜ Giriş Sınavı’nda kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları yoğun şekilde devam ediyor. DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, DAÜ’ye olan yoğun ilgiden dolayı teşekkür edilerek, kayıt dönemindeki yoğun çalışmalar ve üçüncü ülkelerden yoğun yabancı öğrenci başvurularının olması nedeniyle velilere ve bölümlerine kayıt yaptıracak yeni öğrencilere, kayıtları geciktirmeden bir an önce tamamlamaları önerisinde bulunuldu.

İlk kez kayıt yaptıracak olan öğrencilerin gerekli işlemler için öncelikle DAÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne başvurmaları gerektiği ifade edildi. 30 Eylül 2014 tarihine kadar kayıtların devam edeceği belirtilen açıklamada, Akademik Takvim doğrultusunda İngilizce dilinde eğitim veren programlara devam edecek olan öğrencilerin İngilizce Yeterlilik Sınavı’na da girmeleri gerektiği ve söz konusu sınavın ilk aşamasının 8 Ekim 2014 tarihinde gerçekleştirileceği de vurgulandı.

İngilizce Yeterlilik Sınavı’nda başarılı olup İngilizce dilinde eğitim veren programa devam edecek olan öğrenciler ile Türkçe eğitim veren programa devam edecek olan öğrencilerin ders kayıtları 9 – 10 Ekim 2014 tarihleri arasında yapılacaktır. Eğitim, Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi öğrencileri hariç diğer yeni kayıt yaptıran öğrenciler için 13 Ekim 2014 tarihinde başlayacaktır.