İçeriğe git

DAÜ’nün Yeni Öğrencileri DAÜ ve KKTC’ye Hayran Kaldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), 17. Oryantasyon Günleri etkinlikleri kapsamında yeni gelen öğrencilerine ve ailelerine hem DAÜ’yü hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) daha iyi tanımaları için kültür turları gerçekleştirdi.

DAÜ’ye Hayran Kaldılar

Söz konusu ziyaretlerin ilki olan Kampüs Turu 10 Ekim 2014 Cuma günü gerçekleştirildi. Yönetsel birimler başta olmak üzere, Aktivite Müdürlüğü, Sağlık Merkezi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Araştırma Merkezi, Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı, Kütüphane, Öğrenci Hizmetleri gibi birimler ziyaret edilerek geniş bilgiler verildi. Öğrenciler ve veliler kampüs turu sonunda DAÜ’ye hayran kaldıklarını ifade ettiler.

Gazimağusa Kenti Tanıtıldı

Öğrencilerin eğitim hayatlarını sürdüreceği kenti daha iyi tanımaları için aynı gün Gazimağusa turu da düzenlendi. Tur kapsamında Namık Kemal Meydanı, Lala Mustafa Paşa Camii, Othello Kalesi, Suriçi gibi Gazimağusa kentinin tarihi ve turistik yerlerini gezen grup, oryantasyon asistanları tarafından bilgilendirildi.

Lefkoşa, Girne ve Karpaz Turları Gerçekleştirildi

Yeni gelen öğrencilerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanımaları ve şehirleri görmeleri için de ayrıca Lefkoşa, Girne ve Karpaz bölgelerine 11 Ekim 2014 tarihinde kültür turları gerçekleştirildi. Lefkoşa’da Selimiye Cami, Büyük Han, Bandabulya Çarşısı, Yiğitler Burcu ve Ledra Palas’ı ziyaret eden öğrenciler daha sonra Girne’ye hareket ederek Girne Kordon Boyu, Girne Kalesi ve Bellapais Manastırı’nı ziyaret ettiler. 12 Ekim 2014 Pazar günü ise Kapraz bölgesini ziyaret eden öğrenciler Dipkarpaz köyü ve Apostolos Andreas Manastırı’nı yakından görme fırsatı yakaladılar. Yaklaşık 1000 öğrenci ile gerçekleştirilen söz konusu ziyaretler sonunda öğrenciler ve velileri hem DAÜ’ye hem de KKTC’ye hayran kaldıklarını ve DAÜ’yü tercih etmekten dolayı son derece memnun olduklarını dile getirdiler.