İçeriğe git

DAÜ'lü Turizmciler İzmir ve Ege Bölgesi'ni Keşfetti

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları programlarından öğrencilerin katılımı ile İzmir’in kültürel  miraslarını keşfetmeye yönelik bir İzmir turu düzenledi. Etkinlik DAÜ Turizm Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç.  Dr. Nazenin Ruso ile Öğretim Görevlisi Turan Değirmencioğlu  rehberliğinde gerçekleşti.

İzmir turu Pakistan, Kamerun, Kazakistan, Nijerya, Ürdün, Rusya, KKTC ve Türkiye gibi 8 farklı ülkeden 30 öğrencinin katılımı ile adeta bir kültür mozaiği ile şeklinde geçti.   Öğrenciler gezi süresince İzmir Saat Kulesi, Narlıdere, Urla, Alaçatı Rüzgar Gülleri, Çeşme Kalesi ve Çeşme Limanı, Şirince tarihi kiliseleri, Rum evleri, Arnavut sokakları, Efes cami, hamamları ve Artemis tapınağı, Kuşadası çarşısı gibi tarihi ve kültürel yerleri ziyaret ettiler. Turun ikinci günü grup Alaçatı’da 8.si düzenlenen ot festivalinde yer aldı. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, öğrencilerin festivalin bu yıl ana teması “ısırgan otu” olan ve Ege yöresine ait 1000’den fazla türü olan otlar arasında yer alan ısırgan otunun yanı sıra ot çeşitliliğini görmüş olduğunu, hem de bu otlarla yapılan yemekleri tatma imkanı bulduğunu belirterek, festivalin özellikle gastronomi ve mutfak sanatları öğrencileri için çok faydalı olduğunu, ayrıca, özellikle yabancı öğrenciler için İzmir’in kültürel mirasının tanıtımı açısından önemini vurguladı.

Turun son gününde ise tarihi Kemeraltı çarşısını gezip tarihi asansöre çıkıp tüm İzmir’i kuşbakışı izlemenin keyfini yaşayan öğrenciler turun da yorgunluğunu attılar. Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, önceki yıllarda İstanbul, Ankara, İzmir ve Batum’a gezi düzenlediklerini ve bu gezilerin önümüzdeki yıl da devam edeceğini belirterek, amaçlarının eğitimle sınırlı olmadığını ve iyi bir Turizm öğrencisinin Turizm ile ilgili derslerde öğrendikleri teorik bilgilere sahip olmasının yanı sıra, kültürel miras, çevre, ekoloji, yöresel mutfak gibi değerleri bilmesinin de önemli olduğunu ve bunun yolunun da gezerek ve ziyaret ederek olduğunu vurguladı.