DAÜ'deki İran'lı Öğrenciler Arasında Seçim Yapıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İran’lı Öğrenci Topluluğu başkan ve yönetim kurulu seçimleri geçtiğimiz günlerde DAÜ kampüsünde gerçekleştirildi. 361 öğrencinin oy kullandığı seçimde, Saeed Ebrahimijam 216 oyla DAÜ İran’lı Öğrenci Topluluğu’nun başkanı seçildi.

Geçmiş yıllara göre katılımın yüzde elli oranında daha fazla olduğu seçimlerde, İran Büyükelçisi Dr. Reza Zabib ve İran Dini Lideri Hojatol İslam Abedi de üniversiteyi ziyaret edip seçim sürecini gözlemleme ve DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ve Tanıtım İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca’yı ziyaret etme fırsatı buldu. Sözü geçen ziyaretçilerin DAÜ’de bulunmasından duyduğu memnuniyeti belirten DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osam, üniversitenin İran ile daha yakın ilişkiler ve işbirlikleri kurmasına sıcak baktığını belirtti. Yeni DAÜ Yönetimi’ni görevlerinden dolayı kutlayan ve başarılar dileyen İran Dini Lideri, aynı zamanda İran’ın üniversite ile var olan işbirliklerini güçlendirme ve çoğaltma dileğini de belirtti.