DAÜ'de Türkçe Programa Kayıt Olan Yabancı Uyruklu Öğrenciler Türkçe Öğreniyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Yabancı Diler ve İngilice Hazırlık Okulu (YDİHO) DAÜ’de Türkçe Programa kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrenciler için Türkçe hazırlık eğitimi veriyor. Yeterli Türkçe dil bilgisine sahip olmayan yabancı uyruklu lisans öğrencileri YDİHO’da aldıkları Türkçe eğitim sayesinde bölümlerine geçtikleri zaman zorluk çekmeden derslerine adapte olabiliyorlar. Söz konusu uygulama Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Yükseköğretim Kurumu’na (YÖK) bağlı eğitim veren tüm kurumlar içinde bir tek DAÜ’de uygulanıyor.

Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu’ndan yapılan açıklamaya göre Türkçe Hazırlık Okulu’nda eğitim alan yaklaşık 10 öğrenci olduğu bildirildi. Söz konusu açıklamada öğrencilerin Türkçe Hazırlık eğitimlerini tamamladıktan sonra Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Hemşirelik Bölümü, Anestezi Ön Lisans Pogramı, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Türkçe Programları gibi farklı bölümlerde eğitim alacakları bilgisi verildi.