İçeriğe git

DAÜ’de Rektörlük Makamı Devir Teslim Töreni Yapıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) Rektörlük Makamı Devir Teslim Töreni gerçekleştirildi. 24 Ekim 2023 Salı günü, saat 09:30’da Rektörlük’te gerçekleştirilen törende Rektörlük Makamı’na vekalet eden Prof. Dr. Mustafa Tümer görevi Prof. Dr. Hasan Kılıç’a teslim etti. Devir teslim töreninde; DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) Başkanı Dr. Erdal Özcenk ile Rektörlük Koordinatörleri de hazır bulundu.

Prof. Dr. Mustafa Tümer yaptığı açıklamada görevde olduğu sürede yanında olan ve destek veren herkese teşekkürlerini ileterek, hiçbir aksama olmadan süreci tamamladıklarını ifade etti. Prof. Dr. Kılıç’ın, DAÜ çalışanlarının büyük bir çoğunluğunun güven oyunu aldığını belirten Prof. Dr. Tümer, yeni görevinde Prof. Dr. Kılıç’a başarılar diledi.

Prof. Dr. Hasan Kılıç, ülkenin en köklü eğitim kurumu olan DAÜ’nün yapılan eğilim yoklamasında görüşünü ve güvenini belli ettiğini belirterek, bu güvene layık olmaya çalışacağının altını çizdi. Prof. Dr. Kılıç, bu görevin bir bayrak yarışı olduğunu ifade ederek, göreve gelen herkesin başarılı işler yapmaya çalışarak bu bayrağı teslim etmek istediğini vurguladı. Prof. Dr. Tümer’e vekillik görevini başarıyla icra ettiği için teşekkürlerini ileten Prof. Dr. Kılıç, Rektörlük seçim sürecinin doğru ilerlemesinde emeği geçenlere de teşekkürlerini sundu.

VYK Başkanı Dr. Özcenk, DAÜ’de tarihi bir günün daha yaşandığını ifade ederek, DAÜ’nün zor bir süreçten geçtiğini ve Prof. Dr. Kılıç’ın ateşten gömlek giydiğini aktardı. Rektör belirleme sürecinde Prof. Dr. Tümer’e desteklerinden dolayı teşekkürlerini ileten Dr. Özcenk, bundan sonraki süreçte DAÜ’nün daha iyiye gideceğine ve bu zor süreçten çıkılacağına inandığını vurguladı.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Tümer yeni göreve gelen Prof. Dr. Kılıç’a çiçek takdiminde bulundu. Prof. Dr. Kılıç ise vekillik dönemindeki desteklerinden dolayı Prof. Dr. Tümer’e buket çiçek takdim etti.