İçeriğe git

DAÜ’de Halka Açık Deprem Paneli Gerçekleştirilecek

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 15’inci Uluslararası İnşaat Mühendisliği’nde Gelişmeler Kongresi (ACE 2023) kapsamında, 8 Eylül 2023 Cuma günü, saat 13:30’da, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda depremle ilgili halka açık panel düzenlenecek.

Panelde Kahramanmaraş depremi, Kıbrıs adasının depremselliği ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) yapıların depreme karşı dayanımları üzerine gerçekleştirilen araştırmalar ile ilgili Türkçe sunumlar yer alacak.

Panele İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi ve Deprem Mühendisliği Uzmanı Prof. Dr. Yasin Fahjan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mühendislik Fakültesi, Mühendislik Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi ve Deprem Mühendisliği Uzmanı Doç. Dr. Zehra Çağnan ve ayrıca DAÜ İdari ve Teknik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Deprem Mühendisliği Uzmanı Prof. Dr. Serhan Şensoy katkı koyacak.

Oturum Başkanlığını DAÜ Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Eren’in yapacağı panelde, sunum konuları ile ilgili soru-cevap, teknik tartışma ve beyin fırtınası etkinlikleri ile kongre ve panel katılımcıları arasında yararlı bilgi paylaşımlarının gerçekleşmesi temenni edilmektedir. Panele tüm halkımız davetlidir.