DAÜ’de “Cinsel Gelişim, Cinsellik Eğitimi ve Tacizden Korunma” Konferansı Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü’ne bağlı Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Kulübü tarafından organize edilen ve Yrd. Doç. Dr. Ayten Düzkantar Uysal’ın konuşmacı olarak katıldığı “Cinsel Gelişim, Cinsellik Eğitimi ve Tacizden Korunma” konulu konferans geçtiğimiz günlerde DAÜ Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda gerçekleştirildi.

Öğrenciler ve öğretim görevlilerinin yoğun ilgi gösterdiği konferansta, cinsel gelişim ve tacizden korunma yolları hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Ayten Düzkantar Uysal, aynı zamanda 0 – 18 yaş arası özel gereksinimli bireylere cinsel eğitimin nasıl verileceği ve tacizden nasıl korunabilecekleri konusunda da bilgiler verdi. Toplumumuzda tabu olarak görülen cinselliğin, risk grubu özel bireylerin üzerinden de ele alınmış olması konferansa katılan öğrencilere mesleki gelişimleri açısından da oldukça katkı sağladı. Konferansın sonunda dinleyicilerin sorularını cevaplayan Yrd. Doç. Dr. Ayten Düzkantar Uysal’a kulüp öğrencileri tarafından plaket takdim edildi.