İçeriğe git

DAÜ'de Çevre Konulu Seminer Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü’ne bağlı Çevre Kulübü tarafından, DAÜ Aktivite Salonu’nda “Çevre” konulu seminer düzenlendi. Söz konusu seminere DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burak Ali Çiçek ile Biyologlar Derneği’nden KKTC Biyologlar Derneği Başkanı Dilge Özerdem ve Gizem Mulla konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlikte konuşan DAÜ Çevre Kulübü Başkanı Sıla Kemalettin, duyarlılık oluşturmak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini söyledi. Seminer, DAÜ Öğretim Görevlisi Barış Başel tarafından verilen Toplumsal Hizmet Uygulamaları dersi öğrencileri ile birlikte, ortak etkinlik olarak düzenlendi.

Yrd. Doç. Dr. Çiçek, gerçekleştirdiği “Küresel Çevre Bozulması” konulu sunumda fotosentezin doğal dengenin temel taşı olduğuna dikkat çekerek doğal dengenin fazla enerjiyi sarf ederek bozulduğunu belirtti. Sanayi devrimlerinin üretimi arttırdığını ve bu üretimin de enerji tüketimini arttırdığını belirten Yrd. Doç. Dr. Çiçek, doğal dengenin bozulmasını, üretimlere dayalı artan enerji tüketimine bağladı. KKTC Biyologlar Derneği Başkanı ve Akkuyu'da Nükleer Bombaya Hayır Platformu kurucularından Özerdem, dernek üyesi Mulla ile birlikte “Nükleer Enerji Tehlikeleri ve Akkuyu’da Nükleer Bombaya Neden Hayır?” konulu sunum gerçekleştirdi. Sunumda nükleer enerjinin ne olduğu açıklandıktan sonra, nükleer enerjinin neden zararlı ve riskli bir enerji üretim kaynağı olduğu vurgulandı. Özerdem ve Mulla, Akkuyu’da kurulması planlanan nükleer enerji santralinin hem insan sağlığına, hem de doğadaki dengeye vereceği zararlardan dolayı bir an önce çalışmaların durdurulması gerektiğini belirttiler. Sunumların ardından soru cevap şeklinde devam eden söz konusu seminer sonunda konuşmacılara plaket takdim edildi.