İçeriğe git

DAÜ, Usta Tiyatro Sanatçısı Rutkay Aziz’i Konuk Etti

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü’ne bağlı Tiyatro Topluluğu tarafından organize edilen, İlke Susuzlu`nun yönetmenliğini yaptığı “Othello” adlı tiyatro oyununun prömiyeri, usta tiyatro sanatçısı Rutkay Aziz`in onur konuğu olarak katılımıyla geçtiğimiz günlerde Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı`nda gerçekleştirildi.

Oyununun prömiyer gecesinde çok sayıda öğrencinin ve personelin yanı sıra Gazimağusa Belediye Başkanı ve Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı İsmail Arter, DAÜ Öğrenci İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan ve Mali İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu da hazır bulundular.

“Othello” adlı oyun, izleyenlerden tam not aldı. Oyundan hemen önce izleyiciler arasında yer alan usta oyuncu Rutkay Aziz`e, tiyatroya vermiş olduğu emek ve yapmış olduğu katkılardan dolayı DAÜ VYK Başkanı İsmail Arter tarafından onur ödülü takdim edildi.

Rutkay Aziz DAÜ Rektörlüğü’nü Ziyaret Etti

Öte yandan ünlü sanatçı Rutkay Aziz “Othello” adlı tiyatro oyununun prömiyerinin yapılacağı günün gündüzünde DAÜ Rektörlüğü’ne de bir ziyaret gerçekleştirdi. DAÜ Rektörlüğü’ne gelerek Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan ve Prof. Dr. Bekir Özer ile görüşen Aziz, Üniversite hakkında geniş bilgiler aldı. DAÜ’de bulunmaktan dolayı büyük mutluluk yaşadığını belirten Rutkay Aziz, DAÜ yönetimine ve öğrencilerine misafirperverlikleri için teşekkür etti. Rutkay Aziz’e Rektör Yardımcıları tarafından Kıbrıs’a özgü ipek kozası hediye takdim edildi.   

Usta Tiyatro Sanatçısı Rutkay Aziz ile Keyifli Bir Sohbet

Tiyatro Topluluğu’nun oyununu izleyen tiyatro sanatçısı Rutkay Aziz ile ertesi gün Aktivite Salonu`nda keyifli bir söyleşi de gerçekleştirildi. Duayen sanatçı öğrencilerin tiyatro ile ilgili merak ettikleri tüm soruları büyük bir içtenlikle yanıtladı.