İçeriğe git

DAÜ Türk Sanat Müziği Gecesi Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü tarafından organize edilen “Türk Sanat Müziği Gecesi” Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı`nda gerçekleştirildi.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Yılmaz ile Prof. Dr. Ülker Vancı Osam, akademik ve yönetsel personelin yanı sıra çok sayıda müzikseverin katıldığı muhteşem gecede Cem Kafkas`ın şefliğinde DAÜ Türk Sanat Müziği Korosu ağırlıklı olarak eski şarkılardan oluşan repertuarlarıyla unutulmaz bir konser verdi. Gecede, Cem Kafkas da söylediği şarkılarla organizasyona ayrı bir renk kattı. Özellikle, “Dönülmez Akşamın Ufkundayım” adlı şarkı ile Kafkas, izleyicilerden çok alkış aldı.

Gecede ayrıca Doğu Akdeniz Üniversitesi tarafından “En İyi Türk Sanat Müziği Sanatçısı” olarak seçilen Türkiye`nin ünlü ses sanatçısı Zekai Tunca`ya DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam  tarafından onur ödülü takdim edildi. Şarkıların hep bir ağızdan söylendiği gecede konuk sanatçı Zekai Tunca, kendisiyle özdeşleşen eserlerden oluşan muhteşem bir konser verdi.

Türk Sanat Müziği ile dopdolu geçen gecenin sonunda Türk Sanat Müziği severler müziğe doymuş olarak güzel duygularla ayrıldılar.