İçeriğe git

DAÜ "Turizmin Not Defteri" Programında DAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Ele Alındı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kılıç’ın moderatörlüğünde gerçekleşen “Turizmin Not Defteri” isimli televizyon programına bu hafta DAÜ Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Güven Ardahan konuk oldu. Söz konusu programda yeni açılan “DAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü” tanıtıldı.

DAÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kılıç öncelikle fakülte hakkında bilgiler vererek, 1990 yılında ön lisans programıyla başlayan Turizm ve Otelcilik Bölümü’nün günümüzde 600’ün üzerinde öğrenciye eğitim verdiğini ifade etti. Programa katılan Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Güven Ardahan günümüzde eğitim veren Turizm Fakültesi’nde bulunan ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarını anlattı. Turizm Fakültesi’nin akademik düzeyde konaklama ve otelcilik alanında Avrupa’da birinci sırada olduğunu kaydeden Yrd. Doç. Dr. Ardahan, dünya genelinde ise ilk 20’de olduğunu ve ilk 10’a girebilmek için çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı. Özellikle fakültedeki Aşçılık Ön Lisans Programı’na ilginin çok fazla olduğundan söz eden Yrd. Doç. Dr. Ardahan, mezunlarının büyük oteller, restoranlar gibi çok iyi yerlerde çalıştıklarını anlattı.

Yrd. Doç. Dr. Ardahan daha sonra DAÜ Turizm Fakültesi bünyesinde yeni açılan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü hakkında geniş bilgiler verdi. Programa 2014 – 2015 eğitim yılında kayıt alacaklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Ardahan, 4 yıllık yeni programın Aşçılık ön lisans programının bir devamı olduğunu vurguladı. Yrd. Doç. Dr. Ardahan öğrencilerin iki yıllık aşçılık eğitimi ardından 4 yıllık söz konusu programla kendilerini daha fazla geliştirebileceklerini vurguladı. Yrd. Doç. Dr. Ardahan, yeni bölümün müfredatı ile de açıklamalarda bulundu. “İyi bir aşçı pratiğini her zaman geliştirmelidir.” diyen Yrd. Doç. Dr. Ardahan, fakültenin uygulama mutfakları sayesinde öğrencileri üçüncü ve dördüncü sınıfın sonlarında değişik kültürlerin mutfaklarına yönlendireceklerine değindi.