DAÜ Turizm Fakültesi’nden Güney Kore ve Kuzey Kıbrıs Arasında Uluslararası Değişim Programları Köprüsü

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi öğrencileri, değişim programları kapsamında Kore'deki Woosong Üniversitesi'nde eğitimlerine devam ederken, bu deneyimlerini heyecanla paylaşıyorlar. 1000'den fazla öğrencisi bulunan DAÜ Turizm Fakültesi, her yıl farklı uluslararası projelerle dikkat çekiyor. Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Öztüren, Güney Kore'nin Woosong Üniversitesi ile yapılan anlaşmalar kapsamında öğrencilerin değişim programları sayesinde zengin deneyimler yaşadığını dile getirdi.

Kore'de Eğitim: Yeni Lezzetler, Yeni Deneyimler

DAÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları programı öğrencileri Nihan Elmas, Nisa Nur Baydemir, Doğa Alçeler, Enes Berber, Mehmet İnan Örki, 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi’ni Woosong Üniversitesi'nde beş ders alarak tamamladı. Bu deneyimlerini paylaşan öğrenciler, 2023-2024 Akademik Yılı Güz Dönemi'nde de Kore'de eğitimlerine devam eden üç öğrenciden bahsediyor. Öğrenciler, bu deneyimin kendilerine yeni bilgiler ve teknikler kattığını ifade ediyorlar. DAÜ Turizm Fakültesi'nin sağladığı program ve destekler için teşekkürlerini ileten öğrenciler, özellikle Woosong Üniversitesi'nin gastronomi bölümündeki imkanların ve alanında uzman şeflerin derslerinin, mesleki gelişimlerine önemli katkılar sunduğunu belirtiyor.

Değişim Programlarıyla Kültürel Zenginlik ve Deneyimler

Bu değişim programları, sadece öğrencilerin akademik gelişimine katkı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda kültürel anlamda zengin deneyimler sunuyor. Öğrenciler, yeni tatlar ve lezzet uyumları ile tanışarak farklı bir kültürü yakından keşfetmenin heyecanını yaşıyorlar.

Kore’den DAÜ’ye Uzanan Öğrenci Değişim Köprüsü

Woosong Üniversitesi'nden gelen öğrencilerin DAÜ Turizm Fakültesi'ne olan ilgisi ise her geçen gün artıyor. 2023-2024 Akademik Yılı Güz Dönemi'nde DAÜ Turizm Fakültesi'nde eğitimine devam etmek isteyen Vasilina Bulgakova, deneyimini şu şekilde paylaşıyor: "DAÜ Turizm Fakültesi'nde geçirdiğim bir dönem, beklentilerimin ötesinde bir zenginlik katıcı deneyim haline geldi. Sadece akademik anlamda değil, aynı zamanda bu uluslararası ortamda edindiğim kültürel farkındalık sayesinde bireysel olarak büyük bir gelişim kaydediyorum. Özellikle pastacılık ve gastronomi dersleri, beni derinden etkileyen deneyimler sunmaktadır.”

DAÜ Turizm Fakültesi'nin Küresel Vizyonu ve İş Birlikleri

DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Öztüren, DAÜ Turizm Fakültesi'nin küresel varlığını genişletme ve fakülteyi uluslararasılaştırma stratejik hedeflerine ulaşmada bu tür iş birliklerinin kilit rol oynadığını belirtti. Değişim programlarına büyük önem verdiklerini vurgulayan Prof. Dr. Öztüren, uluslararası ilişkileri güçlendirmeyi amaçlayarak öğrencilere yeni bir vizyon kazandırmayı ve sadece Türkiye'de değil, dünya çapında rekabet edebilecek nitelikli mezunlar yetiştirmeyi hedeflediklerini vurguladı.