İçeriğe git

DAÜ Turizm Fakültesi Öğrencileri Sertifikalarını Aldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü öğrencilerine “Haftalık İş Deneyimi” sertifikaları Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda düzenlenen tören ile verildi.

2017-2018 Akademik Yılı Bahar Dönemi itibariyle Bafra bölgesinde yeni açılan Limak Cyprus Deluxe Hotel ile yapılan iş birliği sonucunda hayata geçirilen proje çerçevesinde, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden 75 öğrenci ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nden 20 öğrenci 10 hafta süren “Haftalık İş Deneyimi” projesini tamamladı. Öğrencilere, Limak Cyprus Deluxe Hotel Genel Müdürü Mehmet Mülayim’in de katıldığı törenle sertifikaları verildi.

Mehmet Mülayim

Törende konuşan Genel Müdür Mehmet Mülayim, DAÜ ile Limak Cyprus Deluxe Hotel arasında iş birliği protokolü imzaladıklarını belirterek, “Adaya Biz geldik” mottosu ile bir farklılık yaratmaya çalıştıklarını ve bu farklılıkla da DAÜ Turizm Fakültesi’nde uygulanan  “Haftalık İş Deneyimi” projesine destek olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Mülayim’den sonra söz alan DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, “Başka bir üniversitede örneği olmayan ve sadece DAÜ Turizm Fakültesi’nde uygulanan Turizm ve Otel İşletmeciliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümleri’nin müfredatlarında birinci ve üçüncü sınıf sonunda yapılan zorunlu yaz dönemi stajlarına ek olarak Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü müfredatında bir dönem, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde ise her dönem olmak üzere toplam sekiz dönem öğrenciler “Haftalık İş Deneyimi” adı altında oteller ya da restoranlarda deneyim kazanmakta ve bilgi ve becerilerini pekiştirmektedir.” ifadelerini kullandı. İş deneyimine katılan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin  mutfak ve restoranda görev yaptığını dile getiren Prof. Dr. Kılıç, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü öğrencilerinin ise bar, ziyafet, kat hizmetleri ve resepsiyon bölümlerinde kapsamlı eğitim alarak bilgi ve becerilerini geliştirdiklerini kaydetti. İmzalanan protokolle Limak Cyprus Deluxe Hotel’in  DAÜ Turizm Fakültesi öğrencilerine haftalık iş deneyimi ve yaz stajlarının yanı sıra mezunlarına da iş olanağı sağlamanın yolunu açtığını belirten Prof. Dr. Kılıç, iş birliğinden dolayı Mehmet Mülayim’e teşekkür etti.

Hasan Kılıç

Başarılı Öğrenciler Yüksek Şeref ve Şeref Sertifikalarını Aldı:

“Haftalık İş Deneyimi” sertifika töreninde ayrıca DAÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, 2017 - 2018 Akademik Yılı Güz Dönemi Yüksek Şeref ve Şeref sertifikası almaya hak kazanan öğrencilere de sertifikaları takdim edildi. Prof. Dr. Kılıç, bir dönem boyunca öğrencilerin gerek teorik dersler, gerekse uygulamalarda göstermiş oldukları performanslar sonucunda bu başarıyı gösterdiklerini ifade ederek, geleceğin şefleri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen öğrencileri kutladı. Öğrencilere “Haftalık İş Deneyimi” ve “Yüksek Şeref ve Şeref” sertifikaları Mehmet Mülayim, Prof. Dr. Hasan Kılıç, DAÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Güven Ardahan, Doç. Dr. Ali Öztüren ve akademisyenler tarafından takdim edildi.