İçeriğe git

DAÜ Temel Eğitim Bölümü Öğrencileri 20 Farklı Sosyal Sorumluluk Projesi Gerçekleştirdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Temel Eğitim Bölümü öğrencileri, OOEG 308 ve SOEG 312 Topluma Hizmet Uygulamaları dersleri kapsamında 2022 -2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde, 16 farklı kurumla iş birliği kurarak çok sayıda proje gerçekleştirdi. Doç. Dr. Nihan Koran, Doç. Dr. Gülen Onurkan Aliusta ve Öğr. Gör. İpek Kaleli Çiçek tarafından yürütülen bu ders kapsamında öğrenciler;  hayvanları koruma, erken çocukluk eğitimine yönelik farkındalık oluşturulması, çevre temizliği, dış mekan oyun alanlarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi konularında dört haftalık etkinliklerden oluşan projeler üretti. Ders kapsamında öğrenciler tarafından üretilen 20 projenin yaygınlaştırılmasına ve sürdürülebilir olmasına özen gösterildi.

Paydaş Kurumlar Destek Oldu

Proje uygulamaları tamamlandıktan sonra gerçekleştirilen Topluma Hizmet Uygulamaları Proje Paylaşım Etkinliği’nde ise öğrenciler bir araya gelerek kendi projelerini tanıtma, diğer gruplar tarafından gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi edinme ve dersi değerlendirme fırsatı yakaladı. Ders kapsamında öğrenciler, toplumsal problemleri belirleyerek, bu problemlerin çözümüne yönelik proje geliştirme ve toplum problemlerine duyarlı birey olabilmek için gerekli beceriler kazandı.

Öğrencilerce geliştirilen projeler pek çok paydaş kurumun desteği ile yürütüldü. Projelerini uygulama konusunda öğrencilere destek olan Gazimağusa Maarif Anaokulu, Gazimağusa Meslek Lisesi Uygulamalı Anaokulu, Alasya Vakıf Anaokulu, Alasya İlkokulu, Dörtyol İlkokulu, Gazi İlkokulu, Şht. Hüseyin Akil İlkokulu, Dr. Suat Günsel İlkokulu, Şht. Osman Ahmet İlkokulu, Şht. Zeki Salih İlkokulu, Gazimağusa Belediyesi Sakarya/Maraş MAGEM, Ali Mahir Parkı, Gazimağusa Belediyesi Atatürk Kreş ve Anaokulu, Sonbahar Özen Yaşlı Merkezi, Ay Işığı Yaşlı Bakım Evi Merkezi, Mağusa Kültür Derneği ve DAÜ Hayvan Barınağı’na Temel Eğitim Bölümü tarafından düzenlenen Teşekkür Belgeleri iletildi.

Temel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Işık Gürşimşek, öğrencilerin toplumsal duyarlılığı gelişmiş öğretmenler olarak yetişmesinde büyük önem taşıyan sosyal sorumluluk projelerinin, destekleyen kurumlarla işbirliği içinde gelecek yıllarda da artarak devam edeceğini belirtti.