İçeriğe git

DAÜ Spor Branşlarında Kupaları Topladı

Voleybolda KKTC Üniversiteler Şampiyonu DAÜ

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Spor İşleri Müdürlüğü’ne bağlı DAÜ Kadın ve Erkek Voleybol Takımları şampiyonluk kupasının sahibi oldu. DAÜ Kadın Voleybol Takımı, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde oynanan final karşılaşmasında Yakın Doğu Üniversitesi’ni 3-0 mağlup ederek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Üniversiteler Şampiyonu oldu. Öte yandan DAÜ Erkek Voleybol Takımı, finalde Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ile karşı karşıya geldi. Rakibini 3-0 mağlup eden DAÜ Erkek Voleybol Takımı, KKTC Üniversiteler Şampiyonu olarak kupayı üst üste 20’inci kez kazanmış oldu.

Teniste Şampiyon DAÜ

DAÜ Tenis Takımı, kadın ve erkek sporcuların aynı takımda mücadele ettikleri Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu 2023 Başbakanlık Kupası ile Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu 2023 Şampiyon Melekler Sezonu Tenis Ligi’nde şampiyonluk kupasının sahibi oldu. DAÜ Erkek Tenis Takımı ise her yıl Kuzey Kıbrıs Üniversite Sporları Federasyonu ile Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu iş birliğinde gerçekleştirilen üniversiteler arası Üni-Tenis Turnuvası’nı namağlup tamamlayarak şampiyon oldu.

DAÜ Atletizm Takımları Çifte Şampiyon

DAÜ Kadın ve Erkek Atletizm Takımları, Kuzey Kıbrıs Üniversite Sporları Federasyonu tarafından bu yıl 21’incisi gerçekleştirilen Üniversite Spor Oyunları kapsamında Mayıs ayında Lefkoşa Atatürk Stadyumu’nda organize edilen Atletizm Şampiyonası’nda çifte şampiyon oldu. DAÜ Kadın Atletizm Takımı, 6,954 puan ile en yakın rakibine 998 puan fark atarak şampiyonluğa ulaşırken, DAÜ Erkek Atletizm Takımı ise elde ettiği 9,174 puan ile en yakın rakibine 3,430 puan fark atarak şampiyonluk kupasının sahibi oldu.